Ідея для мангалу: риба по-східному

На пікніку на вогні можна готувати не тільки м'ясо, а ще й десерти, а також кашу та смачну рибу. Одним з рецептов приготування останньої поділився відомий ведучий Руслан Сенічкін. 

Інгредієнти: 

  • Філе риби - 1 кг
  • Часник - 3 зубки
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Лайм - 1 шт.
  • Кінза - 20 г
  • Імбир - 40 г
  • Оливкова олія - 30 мл.
  • Тростинний цукор - 1 ч. л.
  • Рибний соус - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1.       Шматочки риби промити, просушити. Покласти у миску.

2.       У окрему посудину нарізаємо часник, перець чилі, кінзу, сік лайму і цедру з нього. А також натираємо імбир.

3.       Додаємо оливкову олію, цукор та рибний соус. Перемішуємо та заливаємо у рибу.

4.       Маринуємо рибу 15-30 хвилин.

5.       Жаримо на мангалі 5-7 хвилин.

Таку страву можна подавати, як самостійну страву або з відвареним рисом.

Смачного! 

Відео-рецепт риби по-східному

Читай также: Рибна юшка з горілкою від ведучого "Сніданок з 1+1" Руслана Сенічкіна

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами маринадів для страв на мангалі, а також розповідали, як взагалі з'явилися пікніки