Рецепт пісного паштету "Лісова яловичина"

За старих часів гриби називали «лісова яловичина» і в особливій пошані вони були під час Великого посту. При правильному приготуванні грибів вони, дійсно, за смаком можуть нагадувати м'ясо. Так як, наприклад, в рецепті грибного паштету, який готується з додаванням білої квасолі, овочів і зелені.

Поради, рецепти та корисну інформацію про пісне меню ви знайдете ТУТ.

Такий паштет цілком здатний замінити звичні м'ясні намазки для бутербродів або млинців під час Великого посту.

Складові:

  • Суха біла квасоля - 100 г.
  • Свіжі або заморожені гриби (шампіньйони, гливи, будь-які) - 200 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Лук -1 шт.
  • Рафінована олія - ​​3 ст.л.
  • Зелень (будь-яка) - 1 пучок
  • Сіль, спеції - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Квасолю заздалегідь замочіть (можна на 4 години або на всю ніч) і зваріть до повної готовності: вона повинна бути м'якою, розваристою.
  2. Наріжте дуже дрібно головку ріпчастої цибулі.
  3. Моркву натріть на дрібній тертці.
  4. На розігріту сковороду налийте 3 столові ложки рослинної олії. Покладіть цибулю, обсмажте протягом 2-3 хвилин постійно помішуючи.
  5. Висипте в сковороду з цибулею моркву і також обсмажте при постійному помішуванні 2-3 хвилини.
  6. Викладіть в сковороду гриби (їх можна не нарізати). Помішуючи, смажте до тих пір, поки не випарується вся рідина, що виділяється грибами.
  7. Дайте овочам охолонути.
  8. Потім овочі перекладіть в миску з квасолею. Добавіьте за смаком спеції, сіль і перець.
  9. Перекладіть все в чашу і подрібніть за допомогою блендера, що занурюється або кухонного комбайна.
  10. Всипте нарізану зелень (петрушку, кріп - або їх суміш) і подрібніть до готовності.

Пісний паштет з грибів і квасолі розкладіть по банках і зберігайте в холодильнику.

Смачного!   Давайте  дружити!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісний Наполеон, а також ділилися рецептами пісних котлет