Рецепт пісного Наполеона

Наполен - це класика, якою так інколи кортить поласувати! І навіть в піст це можливо! Адже існує рецепт цього десерту, який адаптований для пісного меню.

Інгредієнти: 

  • Борошно - 3,5 ст.
  • Вода мінеральна (дуже холодна) - 1 ст.
  • Лимонний сік - 1-3 ст. л.
  • Горілка - 1 ст.л.
  • Рослинна олія - ​​1 ст.
  • Сіль - 1/2 ч.л.

для крему

  • Мигдаль - 100 г
  • Вода - 1,3 л
  • Манна крупа - 1 ст.
  • Цукор - 1 ст.
  • Лимонний сік - 2-4 ст.л.

Спосіб приготування

  1. У велику миску насипте сіль, налийте рослинне масло, мінеральну воду мінеральну, лимонний сік, горілку. Все перемішайте. 
  2. Потім додайте борошно і вимішайте тісто. Залишіть відпочивати на 30 хвилин.
  3. Розділіть тісто на 12 частин, кожну розкатайте і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці. При цьому цілком можна включати режим конвекції - коржі спечуть швидше! 
  4. Готуємо крем. Для цього мигдаль висипаємо в миску, заливаємо окропом, накриваємо кришкою і хвилин на 15 залишаємо.
  5. Потім воду зливаємо, очищаємо мигдаль від шкірки. У каструльку висипаємо очищений мигдаль, додаємо цукор і 100 мл окропу. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, додаємо лимонний сік.
  6. В окремій чашці змішуємо манку з 200 мл холодної води, щоб вийшла кашка. Потім цю кашку вливаємо в каструльку, де вариться мигдаль. Варимо 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню і протягом 10 хвилин збиваємо гарячу масу міксером. Залиште крем остигати
  7. Коржі перемащуємо кремом, прикрашаємо на свій смак і ставимо в холодильник для пропитки на ніч.

Читай также: Великий піст: 6 важливих правил харчування під час посту

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми ділилися з читачами найкращими рецептами пісної випічки та пісних десертів.