Старовинні рецепти української кухні: печиво Гамула

Фото: www.istockphoto.com

Нас, сучасних, яким доступні будь-які ласощі, вже так важко чимось здивувати. Але у наших предків є рецепт, вартий ознайомлення з ним. Це Гамула - хрустке печиво з яблучного пюре з невеликою кількістю борошна. Найпростіщий десерт, смачний и простий в приготуванні. 

Інгредієнти:  

  • яблука кисло-солодкі - 5 шт;
  • борошно пшеничне - 70 г;
  • яйце куряче - 1 шт;  
  • розпушувач - 1 ч.л.

Спосіб приготування: 

  1. Поставте яблука в духовку на 30 хвилин, щоб вони стали м'якими, потім дайте їм півгодини охолонути.
  2. Після цього зніміть з них шкірку і викиньте, а м'якоть залиште. Додайте до неї борошно, яйце і трохи розпушувача.
  3. Перемішайте і сформуйте з цієї маси коржі, викладіть на пергамент і запікайте при температурі 180 градусів 10-15 хвилин до рум'яної скоринки. Можна виложити ложкою, тобі печиво вийде круглим. Також можна додати трохи маку.
  4. Вісля випічення дайте коржам трохи остигнути на розріжте на квадрати.

Вийде неймовірно смачне хрустке печиво з дуже ніжною начинкою, яке безперечно варто спробувати.

Смачного!