Той самий бабусін рецепт: вареники з полуницею

Фото: www.istockphoto.com   

Вареники з полуницею - це майже культова страва на літо. Дещо забута, правда. А ось наші бабусі в полуничний сезон часто готували цю страву. 

Полуничні вареники повинні бути тонкими, легкими і мати начинку, яка не витікає. Як їх правильно підготувати? Вареники з полуницею будуть найсмачнішими, якщо правильно зробити тісто. Воно повинне бути тонким, але не занадто. Ідея полягає в тому, що вона вареники мають містити якомога більше солодкої полуниці і не розвалюватися під час варіння.

Познайомтеся з цим рецептом і пам’ятайте, найкраще вони найкраще смакують у супроводі сметани або вершків.

Інгредієнти:

  • 3 склянки пшеничного борошна
  • 250 мл теплої води
  • дрібка солі
  • 1 невелике яйце
  • 2 чайні ложки олії

Спосіб приготування: 

  1. Підготуйте дошку і вимийте руки прохолодною водою. Корисним буде кухонний комбайн, блендер або міцні руки.
  2. Помістіть в миску борошно, щіпку солі та яйце, а потім додайте теплу, але не гарячу воду та олію.
  3. Тісто треба ретельно замісити до однорідної еластичної консистенції. Тісто не має дозрівати. 
  4. Розкатайте тісто та виріжте невеликі кружечки, щоб покласти на них полуничну начинку. 

Яку начинку покласти?

Полуничні вареники зазвичай фарширують полуницею або полуницю з цукром. Можна спробувати інший варіант, менш популярний серед наших бабусь, але теж смачний. Додайте до них трохи сиру або маскарпоне. Також смачно буде додати декілька листочків м’яти. Підготовлену таким чином начинку покладіть ложкою в центр кожного вирізаного кола.

Як варити вареники з полуницею

Читай также: Як правильно оздоровитися за допомогою полуниці

Ретельно зліпіть краї вареників і киньте їх у окріп. Зачекайте, поки вареники спливуть, і потримайте їх там 2-3 хвилини. Вийміть на тарілку, попередньо процідивши. Подавати з вершками, сметаною або грецьким йогуртом.

Смачного!