Фото: https://smaker.pl/
Цей полуничний чізкейк цікавий тим, що його не треба випікати. І коштувати його треба холодним - а це так приємно зараз, в спекотну пору.
Інгредієнти
- 250 г сиру маскарпоне
- 200 г вершків 30%
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 15 г желатину
- 2 столові ложки молока
- 60 г цукрової пудри (6 столових ложок)
- 1 столова ложка меду
- 2 столові ложки лимонного соку
- близько 1 кг полуниці
- близько 10 штук круглого печива типу Савоярді
Читай также: Літній сніданок: пухнастий імперський омлет з полуницею
Спосіб приготування:
- Приготуйте форму для торта, застелену харчовою плівкою або папером для випічки.
- Для прикраси підготуйте кілька ягід полуниці (приблизно 10 великих шматочків)
- Кожну полуницю розріжте навпіл і покладіть уздовж краю форми шаром,також викладыть печиво, розрізаючи, якщо необхідно
- Желатин залийте водою та відставте до набухання.
- Приготувати 500 г промитої полуниці. До полуниці додати цукрову пудру, мед і лимонний сік, все перемішати до однорідної маси.
- Маскарпоне перемішати і поступово додати полуницю, з’єднати до отримання однорідної маси.
- Додайте до желатину 2 столові ложки молока і розчиніть в мікрохвильовій печі або на дуже маленькому вогні
- Розчинений желатин влийте в полуничну масу і швидко перемішайте до однорідності.
- Вилити масу в попередньо підготовлену форму на печико ы пооуницю. ,
- Вставте до холодильника на кілька годин, а краще - на всю ніч
Смачного!