Старовинні рецепти української кухні: пампушки

Пампушки з борщем - класика української кухні. Це дуже смачно і нікого не залишить байдужим. Що ж може бути смачніше пампушок, приготованих власними руками, тим більше, що це зовсім просто. Записуйте рецепт!

Вам знадобиться:

  • 300 грам борошна,
  • склянка молока,
  • 10 грам сухих дріжджів,
  • 1 столова ложку рослинної олії,
  • 1 столова ложку цукру,
  • пів чайної ложки солі
  • яйце.

Як приготувати пампушки:

  1. Підігрійте молоко і розведіть в ньому дріжджі, додайте сіль, масло і цукор. Дайте опарі підійти.
  2. Замісити тісто - в миску всипте борошно, додайте опару і вимішайте. Сформуйте в кулю і поставте в тепле місце, щоб тісто піднялося.
  3. Після 2 підняттів розімніть його, сформуйте кульки і викладіть на деко. Дайте ще раз дайте пампушкам підійти і лише потім змастіть яйцем і поставте в розігріту до 170 градусів духовку на півгодини.

Подавайте пампушки до борщу, а також до гарячих страв.

Це цікаво!

Читай также: Код нації: як виглядає улюблений борщ різних знаків Зодіаку

За старих часів робили ледачі пампушки, не вдаючись до випічки. А просто брали звичайний хліб, розламували на шматочки, викладали в миску і поливали часниковим соусом (вода, рослинна олія, подрібнений часник). Такі пампушки їли як з борщем, так і просто як окрему страву.

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ