Старовинні рецепти української кухні: вівсяний кисіль

Фото: www.istockphoto.com 

Зараз, запитай у сучасної дитини, що це таке -кисіль, так мало хто і відповість. Так, кисіль наразі незаслужено забутий, але ж він корисний. Особливо вівсяний.

Чим корисний вівсяний кисіль 

  • Покращує травлення, нейтралізує підвищену кислотність, знімає печію і полегшує симптоми гастриту, попереджає розвиток дисбактеріозу кишечника.
  • Виводить з організму токсини і важкі метали. Завдяки натуральним пробіотикам, які в ньому містяться, і достатку клітковини, вівсяний кисіль як щіткою "чистить" організм зсередини і нормалізує мікрофлору кишечника.
  • Вітаміни групи В, магній, мідь і фосфор, що знаходяться в напої, зміцнюють нервову систему.
  • Калій, який в ньому міститься, зміцнює серцевий м'яз і робить більш еластичними стінки судин.
  • Він зміцнює кісткову систему і зубну емаль - і знову спасибі кальцію.
  • Позбавляє від набряків, покращує мозковий кровообіг, знижує ризик розвитку анемії.
  • Залізо, що входить до складу напою, сприяє гарному кровотворенню і підвищує рівень гемоглобіну в крові. Завдяки цьому зміцнюється імунітет.

Чи не калорійний він?

Читай также: Как правильно выбрать овсяные хлопья

У 100 г вівсяного киселю близько 100 ккал. І при такому дієтичному статусі, цей напій досить поживний, він добре насичує. І, звичайно, допоможе в схудненні, заглушаючи почуття голоду, надаючи сил організму.

Всього однією чашкою цього густого напою, більше схожого на желе, дуже легко насититися надовго. При цьому калорій в вівсяному киселі дуже небагато -. А значить, тим, хто бажає схуднути, він приглушує апетит, одночасно даруючи енергію і бадьорість.

Як приготувати вівсяний кисіль

Вам знадобляться 200 г неочищеного вівса, 100 г вівсяних пластівців, 200 г кефіру жирністю 2,5% або менше, 1,5 л чистої води.

Вівсяні пластівці і неочищений овес помістіть в скляну банку, залийте кефіром, добре перемішайте і залиште на добу в теплому місці. Після процідіть рідину, що вийшла, відокремте макуху і зерно - вони не знадобляться. Потім влийте в каструлю з вівсяним настоєм чисту воду, поставте на слабкий вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли кисіль закипить, проваріть до загустіння і остудіть.

Міцного вам здоров'я!

Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ