Полунично-вершковий лікер: покроковий рецепт

Фото: https://www.mojegotowanie.pl

Полуничний лікер – напій, який асоціюється з літом. Це пояснюється чудовим солодким смаком полуниці, що є його основою. Він неймовірно солодкий і вершковий, вартий приготування!

Складові: 

  • 500 грам полуниць
  • сік 1 лимона
  • 10 грамів коричневого цукру
  • чайна ложка ванільної пасти або 2 палички ванілі
  • 400 мл горілки
  • 150 мл рідких вершків

Спосіб приготування: 

  1. Помиту полуницю, що вже очишена від плодоніжок наріжте в глибоку миску.
  2. Додайте лимонний сік, цукор і ванільну пасту, дуже ретельно перемішайте – отриману кашку можна протерти через дрібне сито, щоб позбутися від насіння полуниці.
  3. Залити горілкою і вершками, перемішати і розлити в пляшки. 
  4. Випити лікер можна відразу, але краще, якщо він відстоїть кілька днів. Перед заливкою його необхідно ретельно струсити, він має природну схильність до розшаровування.

Як подавати

Рекомендуємо з кубиками льоду, листям меліси та лимонною цедрою.

Читай также: Нумо їсти полуницю: 7 переваг для шкіри

Якщо ви вирішили скуштувати чистий полуничний лікер, охолодіть його до 10 градусів і пийте з келихів маленькими ковтками. Охолодити напій можна кубиками льоду або замороженими ягодами. 

Смачного!