Легкий і пухкий чізкейк "Трускавочка" (без випічки)

Фото: https://smaker.pl/

Цей полуничний чізкейк цікавий тим, що його не треба випікати. І коштувати його треба холодним - а це так приємно зараз, в спекотну пору.

Інгредієнти

  • 250 г сиру маскарпоне
  • 200 г вершків 30%
  • 1 столова ложка цукрової пудри
  • 15 г желатину
  • 2 столові ложки молока
  • 60 г цукрової пудри (6 столових ложок)
  • 1 столова ложка меду
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • близько 1 кг полуниці
  • близько 10 штук круглого печива типу Савоярді

Читай также: Літній сніданок: пухнастий імперський омлет з полуницею

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте форму для торта, застелену харчовою плівкою або папером для випічки.
  2. Для прикраси підготуйте кілька ягід полуниці (приблизно 10 великих шматочків) 
  3. Кожну полуницю розріжте навпіл і покладіть уздовж краю форми шаром,також викладыть печиво, розрізаючи, якщо необхідно
  4. Желатин залийте водою та відставте до набухання.
  5. Приготувати  500 г промитої полуниці. До полуниці додати цукрову пудру, мед і лимонний сік, все перемішати до однорідної маси.
  6. Маскарпоне перемішати і поступово додати полуницю, з’єднати до отримання однорідної маси.
  7. Додайте до желатину 2 столові ложки молока і розчиніть в мікрохвильовій печі або на дуже маленькому вогні
  8. Розчинений желатин влийте в полуничну масу і швидко перемішайте до однорідності.
  9. Вилити масу в попередньо підготовлену форму на печико ы пооуницю. ,
  10. Вставте до холодильника на кілька годин, а краще - на  всю ніч

Смачного!