Літній сніданок: пухнастий імперський омлет з полуницею

Фото: https://smaker.pl/

Як приготувати омлет з полуницею? Це нічого складного! Рекомендуємо спробувати рецепт Кайзершмаррна, тобто пухнастого коржа, розірваного на шматочки під час смаження. Це класична страва австрійської кухні, яку можна їсти не тільки на сніданок.

Інгредієнти

для омлету:

  • 1/2 склянки звичайного борошна,
  • 1/2 склянки 2% молока,
  • 3 яйця 
  • 2 столові ложки білого цукру,
  • невелика щіпка солі,
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Інгредієнти для подачі:

  • 30 грам полуниці,
  • 1,5 чайної ложки білого цукру,
  • додатково кілька полуниць,
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування: 

  1. Дістаньте глибоку миску. Всипте туди борошно, влийте молоко, змішайте обидва інгредієнта до однорідності. Жовтки вилити в миску, додати цукор і знову все перемішати.

  2. В окремій посудині збийте білки з дрібкою солі. Повинна бути жорстка піна. Акуратно введіть її в жовткову суміш і обережно перемішайте ложкою, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
  3. Виймаємо сковороду. Розігрійте її і розтопіть на ній вершкове масло. Коли на поверхні з’явиться піна, зніміть її (щоб вийшло освітлене вершкове масло). Розмажте вершкове масло по всій сковороді і залийте омлетну суміш. 
  4. Смажити на слабкому вогні близько 5 хвилин. Потім за допомогою силіконової лопатки шматок за шматком перевертайте тісто для омлету.
  5. Коли всі шматочки перевернуть, готуйте ще 2 хвилини. Потім, якщо шматочки омлету ще великі, розділіть їх на ще менші шматочки. Переконайтеся, що всі вони добре готові – якщо так, викладіть їх на тарілку.
  6. Посипте омлет цукровою пудрою і прикрасьте шматочками свіжої полуниці. Подавати з заздалегідь приготованим полуничним мусом. М’ята, збиті вершки, інші фрукти, мед, густий натуральний йогурт або ванільний сир також добре підійдуть до омлету «Цезар» з полуницею. 

Читай также: Яким має бути сніданок за знаком Зодіаку

Рецепт полуничного мусу

  1. Промийте 30 грам полуниці. Позбавтеся від плодоніжок, покладіть ягоди в миску і посипте 1,5 чайної ложкою цукру.
  2. Ретельно розімніть їх виделкою або обережно перемішайте.
  3. Поставте в холодильник (або морозильну камеру), поки готуєте омлет. Мус повинен бути добре охолодженим.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK