Фото: https://smaker.pl/
Як приготувати омлет з полуницею? Це нічого складного! Рекомендуємо спробувати рецепт Кайзершмаррна, тобто пухнастого коржа, розірваного на шматочки під час смаження. Це класична страва австрійської кухні, яку можна їсти не тільки на сніданок.
Інгредієнти
для омлету:
- 1/2 склянки звичайного борошна,
- 1/2 склянки 2% молока,
- 3 яйця
- 2 столові ложки білого цукру,
- невелика щіпка солі,
- 2 столові ложки вершкового масла.
Інгредієнти для подачі:
- 30 грам полуниці,
- 1,5 чайної ложки білого цукру,
- додатково кілька полуниць,
- цукрова пудра.
Спосіб приготування:
-
Дістаньте глибоку миску. Всипте туди борошно, влийте молоко, змішайте обидва інгредієнта до однорідності. Жовтки вилити в миску, додати цукор і знову все перемішати.
- В окремій посудині збийте білки з дрібкою солі. Повинна бути жорстка піна. Акуратно введіть її в жовткову суміш і обережно перемішайте ложкою, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
- Виймаємо сковороду. Розігрійте її і розтопіть на ній вершкове масло. Коли на поверхні з’явиться піна, зніміть її (щоб вийшло освітлене вершкове масло). Розмажте вершкове масло по всій сковороді і залийте омлетну суміш.
- Смажити на слабкому вогні близько 5 хвилин. Потім за допомогою силіконової лопатки шматок за шматком перевертайте тісто для омлету.
- Коли всі шматочки перевернуть, готуйте ще 2 хвилини. Потім, якщо шматочки омлету ще великі, розділіть їх на ще менші шматочки. Переконайтеся, що всі вони добре готові – якщо так, викладіть їх на тарілку.
- Посипте омлет цукровою пудрою і прикрасьте шматочками свіжої полуниці. Подавати з заздалегідь приготованим полуничним мусом. М’ята, збиті вершки, інші фрукти, мед, густий натуральний йогурт або ванільний сир також добре підійдуть до омлету «Цезар» з полуницею.
Читай также: Яким має бути сніданок за знаком Зодіаку
Рецепт полуничного мусу
- Промийте 30 грам полуниці. Позбавтеся від плодоніжок, покладіть ягоди в миску і посипте 1,5 чайної ложкою цукру.
- Ретельно розімніть їх виделкою або обережно перемішайте.
- Поставте в холодильник (або морозильну камеру), поки готуєте омлет. Мус повинен бути добре охолодженим.
Смачного!