Смачне літо: рецепт полуничного мусу

Фото: https://kuchnialidla.pl

Справжній рай для любителів полуниці! Приготуйте цей освіжаючий мус, коли захочете скуштувати щось дійсно смачне та просте!

Складові: 

  • звичайна або заморожена полуниця - 450 г
  • цукор - 80 г
  • желатин - 4-5 чайних ложок
  • холодна вода - 4-5 ст
  • вершки густі 36% - 250 г
  • свіжа м'ята - для прикраси

також знадобиться:

  • блендер
  • кухонний віночок

Спосіб приготування:

  1. Желатин залити холодною водою, перемішати і залишити приблизно на 5-7 хвилин, щоб він набухнув.
  2. Нагрійте полуницю з цукром у каструлі на середньому вогні, помішуючи. Коли вона розм’якне і пустить сік, вимкніть вогонь. Відставте полуницю в сторону, щоб вона трохи охолонула, і змішайте її до однорідного однорідного мусу. Знову відварюємо.
  3. Додайте желатин і інтенсивно перемішайте, поки він не розчиниться. Відставте мус з желатином до повного охолодження.
  4. Збийте сильно охолоджені вершки до пишності. 
  5. Порціями додаємо охолоджений полуничний мус. Кожен раз акуратно перемішуйте все віночком.
  6. Готовий мус розкласти в банки і поставити в холодильник до застигання.

Читай также: Літній сніданок: пухнастий імперський омлет з полуницею

7. Перед подачею прикрасити листочками м’яти.

Смачного!