Він не схожий ні на один інший. Ніжний, вершковий, так і тане в роті. Торт-еклер-справжнє свято смаку. Такий торт можна сміливо приготувати для святкового столу або для сімейного чаювання. Сподобається він всім: а любителям еклерів - особливо. Якщо торт має бути поданий на наступний день - ввечері, то ви можете приготувати заздалегідь крем, який можна зберігати в холодильнику. А ось основу з заварного тіста слід випекти в день подачі, щоб вона залишалася, як можна довше хрусткою.
Складові:
Для тіста:
- Борошно - 150 г
- Яйця - 3-4 шт.
- Вершкове масло - 50 г
- Вода - 250 мл
- Сіль - дрібка
Більше ідей, смачних рецептів та порад на 8 березня ви знайдете ТУТ
Для начинки:
- Сир - 300 г
- Брусниця - 150 г
- Цукор - 75 г
- Желатин - 10 г
- Вершки - 150
Спосіб приготування:
1. Спочатку нагрійте воду з дрібкою солі, зробити це краще в сотейнику.
2. До них додайте нарізане кубиками вершкове масло.
3. Розтопіть масло, помішуючи. Після додайте борошно і розмішуйте, поки все тісто не збереться в грудку. Зніміть сотейник з вогню.
4. Тепер додайте яйце, перемішайте і дайте охолонути трохи.
5. Далі по одному додавайте яйця, що залишилися, ретельно помішуючи.
6. Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок з широкою насадкою. На застелений пергаментним папером деко видавіть тісто у вигляді спіралі. Останній виток спіралі повинен бути подвійним, щоб вийшов бортик.
7. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
8. Вийміть і дайте охолонути.
9. Приготуйте крем. Для цього замочіть желатин в невеликій кількості холодної кип'яченої води на 10 хвилин. Потім поставте на слабкий вогонь і прогрійте, помішуючи, не доводячи до кипіння.
10. Сир збийте разом з цукром. Коли цукор розчиниться, додайте желатин.
11. Холодні вершки збийте. Половину вершків разом з промитими ягодами додайте до сиру і акуратно перемішайте лопаткою. Викладіть отриманий крем в основу з тіста і поставте в холодильник на годину. Прикрасьте вершками і ягодами.
Смачного! Давайте дружити!
Нагадаємо, раніше ми публікували цікаві факти про еклери і їх класичний рецепт , а також ділилися рецептом яскравого торту "Лісовий мох", який теж буде доречний на столі 8 березня.