Торт "Лісовий мох" на 8 березня

8 березня - чудовий привід приготувати торт, який усім своїм виглядом промовляє про прихід весни. Найвесняніший та найсмачніший - торт "Лісовий мох". Трішечки ягід, шпинат, який поділиться з тістом своїм яскравим кольором та ваше бажання створити справжній кулінарний шедевр - ось, що знадобиться для цього торту.

Інгредієнти: 

Для тіста:

  • 450 гр. замороженого, нарізаного шпинату
  • 4 яйця
  • 2 склянки борошна
  • 1 і 1/3 склянки олії
  • 1 повний стакан цукру
  • 3 чайні ложки розпушувача

Більше ідей, смачних рецептів та порад на 8 березня ви знайдете ТУТ

Для крему:

  • 5 штук. збитих яєць
  • 500 гр. маскарпоне
  • ¾ склянки цукрової пудри
  • 2 склянки ягід (малини, чорниці)

Для декору торта - малина і чорниця.

Спосіб приготування: 

  1. Шпинат розморозити і добре віджати що б не було зайвої рідини. Шпинат з'єднуємо з половиною масла і збиваємо в міксері за допомогою кухонного комбайна або блендера.
  2. Яйця збиваємо з цукром в пухнасту масу, а потім - поступово додаємо масу зі шпинату і масло, що залишилося.
  3. Коли інгредієнти з'єднані, додаємо частинами борошно, змішане з розпушувачем. Все перемішуємо.
  4. Знадобиться форма діаметром 24 см. Дно дека викладаємо папером для випічки. Нагріваємо і виливаємо тісто в форму, вирівнюємо верх, ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Випікати потрібно протягом години.
  5. Після вилучення з духовки пиріг залиште до повного охолодження, можна на всю ніч. Коржі майбутнього торта ділимо на 3 частини.
  6. Готуємо крем. Яйця збиваємо, змішуємо з маскарпоне і цукровою пудрою, далі ще збиваємо міксером і в момент виникнення густого крему, з нього відкладаємо 4 столові ложки для змащування боків.
  7. А в решту крему додаємо малину і чорницю, потім акуратно перемішуємо ложкою. (Занадто довго перемішувати не слід. Як тільки отримаєте потрібну консистенцію необхідно припинити перемішування.)
  8. Крем з фруктами ділимо на 2 частини і перемащуємо ним коржі. Також кремом змащуємо боки торта, а потім ставимо в холодильник 3 години, а краще на всю ніч.
  9. Перед самою подачею на стіл верх торта прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.

Смачного! 

Потрібні ідеї красивих тортиків?

Давайте  дружить!

Як вам супер-шоколадний торт Kinder delice чи торт "Багряне серце"? Смачно виходить і апельсиново-йогуртовий "Позитивчик", і Снікерс", де багато горіхів та шоколаду. На сайті ви знайдете багато рецептів смачних тортів, скористайтеся пошуком. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK