Свою назву «Крепвіль» отримав від французького Crèpe, що в перекладі означає «млинець». Торт складається з цілої стопки тонких млинців, які промащуються кремом. Якщо один раз приготувати "Крепвіль", то потім ви вже легко зможете експериментувати з додатковими інгредієнтами в начинці чи в кремі.
Складові:
Читай также: Як приготувати млинці в горошок за допомогою шприця
Для млинців:
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 1,5 склянки
- Яйця - 2 штуки;
- Цукор - 3 столові ложки;
- Рослинна олія - 3 столові ложки;
- Розпушувач - 1 пакетик;
- Вода - неповна склянка;
- Сіль - щіпка.
Для крему:
- Згущене молоко - 1 банка;
- Вершкове масло 1 пачка;
- Волоські горіхи подрібнені - 150 грам;
- Фундук мелений - 50 грам;
- Шоколад - 1 плитка.
Спосіб приготування:
- У мисочку просійте борошно, змішайте його з пекарським порошком, цукром і сіллю.
- Розбийте в борошно яйця і перемішайте. Поступово підливайте молоко, замішуючи тісто до густоти рідкої сметани. При необхідності додавайте воду, а в самому кінці влийте в тісто рослинне масло.
- Посмажте млинці. Чим тонше вони вийдуть, і чим більше ви їх спечете, тим смачніше буде торт.
- Коли млинці готові, приступаємо до збивання крему. Спочатку злегка збийте м'яке вершкове масло, а потім, поступово вливаючи згущене молоко, зробіть пишний вершковий крем, скориставшись міксером або віночком.
- Зберіть торт, укладаючи млинці стопкою, промазуючи їх вершковим кремом і посипаючи черзі горіхами і шоколадом.
- Готовий торт обмажте зверху і з боків залишками крему і густо посипте горіховою і шоколадною крихтою.
Як подавати
Дайте торту як слід пропитатися на протязі 4-5 годин в холодильнику.
Читай также: Креп Сюзетт — блинчики с французским шармом
Це цікаво! У цього торта є ще одна назва - "Молочна дівчинка", на німецькій мові воно звучить Milchmädchen. Неможливо точно сказати, яка з країн першою придумала цей торт. Можливо, як це часто буває, відбулося злиття двох рецептів, а може і більше, держави сусіди все-таки. Але торт вийшов неймовірний! Переконайтесь в цьому самі!
Смачного!