22 серпня - День «З'їж персик»: що це за свято

У багатьох країнах світу 22 серпня відзначають неофіційний, але дуже цікавий свято - День «З'їж персик». У цей день належить їсти персики. З'явилося це свято в США спонтанно, але вже полюбилося багатьом.  

У США взагалі кожен день року присвячений якомусь одному продукту або ж страви, а іноді навіть цілий місяць може бути присвячені певній їжі. Так, серпень вважається в США місяцем сома, місяцем паніні, сендвічів і брауні, а також місяцем персиків.

Читай также: 5 причин, почему важно есть персики

У США існує цілий персиковий штат: місцеві жителі так називають штат Джорджія за те, що тут дуже багато персикових садів. Правда, насправді персиковим варто назвати штат Каліфорнія, оскільки саме тут в країні вирощується найбільше персиків.

Персики - такі різні

Персики не дарма заслужили таку шану, адже ці плоди дуже смачні і корисні. Їх батьківщиною традиційно вважається Китай, але по світу вони поширилися з Персії і були відомі спочатку як «перські яблука». На сьогоднішній день персики особливо активно вирощують на півдні Європи і Азії, а також в Америці.

За зовнішнім виглядом плоди персика звичайного можуть відрізнятися і тому діляться на класи. Так, якщо у плода оксамитова шкірка і легко відділяється від кісточки м'якоть, то такий плід вважається справжнім персиком. Якщо ж кісточка від м'якоті не відділяється, то мова йде про павіях.

Читай также: Летний салат "От шефа" с персиком

Плоди з гладкою шкіркою і кісточкою, що добре відділяється, в свою чергу, називаються нектаринами. Варто відзначити, що нектарини - це зовсім не «гібриди персика зі сливою», як часто можна почути, а просто спеціальний «голий» сорт звичайних персиків. Крім нектаринів є ще Брюньйон - персики з гладкою шкіркою і кісточкою, яка від м'якоті не відділяється.

І такі цікаві!

Про персики відомо безліч цікавих фактів. Наприклад, персики - одні з небагатьох фруктів, що зберігають значну частину корисних речовин при тепловій обробці. Тому вони надзвичайно популярні для консервування: їх закривають в солодкому сиропі, у власному соку, в вигляді пюре, джему, варення, компоту або соку.

Ще цікаво дізнатися, що сучасний персик вийшов шляхом багаторазового схрещування різних споріднених видів з роду Слива, включаючи звичайний мигдаль, китайську сливу, звичайний абрикос, аличу, а також кілька різновидів персика - гансуанскій, дивовижний і персик Давида.

Читай также: Десерт старомодної Англії: персиковий коблер

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати королівський десерт з персиків та радили, що приготувати з консервованих персиків

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK