Десерт старомодної Англії: персиковий коблер

Цей старомодний англійський десерт складається з фруктів, покритих скоринкою хрусткого тіста. 

Тісто для цього пирога можна використовувати і пісочне, і бісквітне. Його або просто викладають ложками на начинку, або роблять щось на зразок кругляків на бруківці (в перекладі з англійської cobblestones значить бруківка).

Як приготувати смачний коблер із персиками, зараз розкажемо. 

Інгредієнти:

  • Персик свіжий - 800 грам
  • Цукор - 1 / 2 склянки
  • Крохмаль кукурузний -1 столова ложка

Для тіста:

  • Цукор - 1 / 2 склянки
  • Масло вершкове - 1/2 склянки
  • Яйце куряче - 1 штука
  • Есенція ванільна рідка - 1/2 чайної ложки
  • Цедра лимона - 1 чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Розпушувач - 1/2 чайної ложки
  • Сіль - 1 щіпка

Читай также: 5 причин, почему важно есть персики

Спосіб приготування:

  1. Персики промийте під холодною проточною водою. Висушіть паперовими кухонними рушниками і зріжте з кожного плода шкірку. Потім по черзі наріжте їх навколо кістки часточками товщиною до 5 - 7 міліметрів і укладіть нарізку в глибоку миску.
  2. Засипте персики потрібною кількістю цукрового піску, акуратно перемішайте столовою ложкою і залиште фрукти в такому вигляді на 10 хвилин, щоб шматочки персиків пустили сік.
  3. Після додайте до них кукурудзяний крохмаль, повторно перемішайте, поставте миску в сторону.
  4. Готуємо тепер тісто. Розігрійте духовку до 190 градусів Цельсія, змастіть форму для запікання шматочком вершкового масла. Після положіть в глибоку миску пом'якшене вершкове масло, призначене для тіста, туди ж всипте потрібну кількість цукрового піску і збийте за допомогою міксера на найвищій швидкості до повного розчинення цукрових крупинок. 
  5. Потім вбийте в цю ж ємність 1 куряче яйце, влийте рідку ванільну есенцію, додайте лимонну цедру і змішайте ще 2 - 3 хвилин до однорідної консистенції.
  6. В суміш положіть потрібну кількість солі, харчового розпушувача і просіяного пшеничного борошна.
  7. Використовуючи дерев'яну кухонну ложку, замісіть однорідне, липке тісто без грудок.
  8. Візьміть миску з персиками і виложіть їх рівним шаром в підготовлену до запікання форму разом з фруктовим соком. Зверху на шматочки персиків в художньому безладі положіть шматочки тіста так, щоб між ними залишалося невелике вільний простір в 1,5 - 2 сантиметри.
  9. Перевірте температуру духовки, і якщо вона розігрілася, відправте в неї форму з поки ще сирим десертом. Випікайте коблер протягом 50 хвилин до повної готовності. За цей час персики пустять сік, який згуститься за рахунок крохмалю, тісто пропечеться, і поверхня ароматного десерту покриється красивою рум'яною скоринкою.

Читай также: Летний десерт: запеченные персики "По-королевски"

10. Через 50 хвилин вийміть форму з випічкою з духовки, притримуючи її з обох сторін кухонними прихватками. Відразу наріжте коблер порціями, розкладіть їх за допомогою кухонної лопатки по десертним тарілкам і подайте до столу разом з кульками морозива. За бажанням коблер можна полити розтопленим шоколадом, фруктовими або ягідними сиропами або рідким зефіром. 

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK