У 2020 році в Парижі відкриється найбільша міська ферма

Вона буде розташована на даху Paris Expo Porte de Versailles, одному з найбільших виставкових центрів Європи, він займає площу 35 га.

Нова ферма також величезна і у місцевих жителів з'явиться можливість орендувати власні невеликі городні ділянки - в спеціально розроблених дерев'яних ящиках. 

У Парижі у компанії Agripolis, яка займеться новою фермою, вже є 4 дахи, на яких розташовані ферми, всі вони успішно постачають городянам полуницю, кабачки, помідори, баклажани, різну зелень. А взагалі сьогодні на дахах французької столиці вже 75 ферм загальною площею 15 га. 

Однак, нова паризька ферма на даху Paris Expo Porte de Versailles буде першою вертикальною у французькій столиці. Грунт тут не використовується. Рослини обприскують багатим поживними речовинами органічним розчином, який мінімізує використання води. Метод цей не вимагає пестицидів.

У новій ферми буде свій ресторан і бар місткістю близько 300 осіб. Зрозуміло, продукти будуть свої, тут же й вирощені.

Pascal Hardy, засновник Agripolis, каже: «Ми будемо використовувати якісні продукти, вирощені в ритмі з циклами природи, все - в самому серці Парижа».

Доречі, міське сільське господарство в Парижі процвітає. Так, влада зобов'язалася посадити 100 гектарів рослинності по всій столиці до 2020 року (проект Parisculteurs), причому одна третина з них присвячена міському сільському господарству.

Читай также: Как приготовить обед во французском стиле

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що в метро Парижа відкриють ресторан і ринок, а також як в Україні процвітає бананова ферма.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK