Щоб приготувати картопляне пюре, як у вишуканому дорогому ресторані, потрібно по максимуму прибрати з нього залишки вологи, які надають пюре водянистий смак.
Слід не просто ретельно злити всю воду, в якій варилася картопля, але і просушити його. Що ж робити?
- Коли картопля приготована, залиште її в гарячій каструлі без кришки на 3 хвилини або викладіть на суху гарячу сковорідку і потримайте там до тих пір, поки не випарується вода, що залишилася.
- Потім налийте в каструлю суміш з рівної кількості молока і вершків так, щоб картопля була занурена в цю суміш не менше ніж на третину обсягу.
- Увімкніть під каструлею слабкий вогонь, доведіть молоко з вершками до кипіння, додайте вершкове масло і зніміть з вогню.
- Далі гарненько розімніть картоплю.
- А потім збийте пюре блендером. Воно набуде не тільки вершкового смаку, але ще й однорідної шовковистої структури, стане, немов крем.
Читай также: Идея для сытного ужина: пюре-гнезда с беконом
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як готують картопляне пюре в різних країнах світу та ділилися рецептами рецептами незвичайного пюре.
Смачного!