Вчені розповіли в посуді якого кольору їжа найсмачніша

Колір посуду здатний вплинути на смак їжі і напоїв, які ми вживаємо, - до такого висновку прийшли вчені Оксфордського університету і політехнічного університету Валенсії.

У їх дослідженні взяли участь 57 чоловік, яким було запропоновано оцінити гарячий шоколад, що був поданий в різних за кольором (білих, червоних, помаранчевих та бежевих) чашках.

Напій був приготований абсолютно однаково, проте більшість опитуваних віддали перевагу напою в помаранчевій чашці, помітивши, що саме в ній гарячий шоколад мав більш насичений смак і аромат.

Чому помаранчевий колір такий апетитний?

Читай также: Новый вид посуды - пляжные плавающие бокалы

Помаранчевий - колір оптимізму, стимулюючи головний мозок, він пробуджує творчий потенціал, піднімає настрій.

Він відповідає за травну систему, нормалізує функціонування сечостатевої системи, підвищує лібідо. Цей колір, дратуючи рецептори, збуджує апетит, тому на помаранчевій кухні і їсти хочеться частіше, і в помаранчевому посуді їжа стає смачнішою.

Читай также: Как выглядит ваша идеальная кухня по знаку Зодиака

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вливають на організм помаранчеві та червоні фрукти та овочі та як приготувати апельсиновий конфітюр "Помаранчеве диво".

Будьте здорові!