Готуємо ідеальну качку: головні секрети

Щоб качка вийшла дуже смачною і страва була максимально корисною, вобирайте домашню качечку, вік якої 3-4 місяці. Способи приготування можуть бути різними: її можна і смажити, і тушкувати, і запікати. Набільш знаменитим рецептом є качка по-пекінськи, а найсмачніший її спосіб приготування - це запікання в духовці цілої тушкою, але можна готувати її шматочками.

При фаршируванні існує багато різноманітних класичних варіантів начинки: дуже популярні яблука, апельсини, крупи (рис або гречка, дуже смачно додати в них гриби), овочі, можна використовувати ягоди. Та не варто обмежуватися лище відомими начинками - сміливо фантазуйте і експериментуйте!

Дуже важливо, щоб м'ясо птиці вийшло м'яким, соковитим і мало насичений смак. Для цього треба правильно розрахувати час приготування: щоб качка не залишилося сирою, виділяйте по 45 хвилин на 1 кілограм м'яса, якщо тушка ціла, і приблизно 90 хвилин для запікання качки шматочками.

Ось деякі правила, виконання яких зроблять вашу качку ідеальною:

  • щоб м'ясо було соковитим і мало насичений смак, вибирайте як начинку соковиті фрукти: кисло-солодкі яблука або апельсини. Також, з цією метою можна використовувати ягоди, наприклад, журавлину або брусницю;
  • перед запіканням качки деякі господині відварюють тушку в воді протягом 20 хвилин. А далі готують за традиційним рецептом, після чого качка ніколи не буде вогкуватобю
  • в утятніці з чавуну качине м'ясо виходить особливо ніжним;
  • приготування качки в мультиварці збереже максимум корисних речовин, м'ясо буде соковитим і буде танути в роті, але без так улюбленої багатьма хрусткої скоринки;
  • щоб качка була рум'яною і мала смачну хрустку скоринку, в процесі запікання періодично діставайте її з духовки і поливайте жиром, що виділився в процесі смаження;
  • якщо ви готуєте страву в фользі, рукаві або в посуді із закритою кришкою, хвилин за 20 до кінця приготування зніміть фольгу, дістаньте її з рукава або просто відкрийте кришку, щоб качка змогла підрум'янитися.
  • оскільки качине м'ясо має особливий присмак, перед приготуванням його бажано замаринувати на тривалий час. Так, наприклад, традиційна качка по-пекінськи маринується протягом доби. Для маринаду використовуйте сік лимона, вино, оцет, прянощі і спеції;
  • також, щоб не було специфічного запаху, краще відразу перед приготуванням відрізати у тушки хвостик.

Читай также: Утка по-пекински от Александра Педана

Готову качку подають з різними соусами, овочевими салатами, різноманітними гарнірами, а відмінним доповненням може бути сухе червоне вино.

Смачного!

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK