Цей ніжний м'який сир зустрічається в рецептах дуже часто. Його використовують для приготування різних десертів, наприклад, тірамісу і капекейков. З маскарпоне готують кондитерський крем для тортів, роблять на його основі морозиво або заправку для фруктового салату. Батьківщиною сиру вважається італійська Ломбардія, де його почали готувати ще в початку 1600-х років. Назва перекладається з іспанського як "більш, ніж хороший".
Але якщо його немає в холодильнику, а всі інші інгредієнти для вашого кулінарного задуму є? Чим же замінити, якщо дуже хочеться приготувати новий рецепт? Щоб відповісти на це питання, з'ясуємо, що ж таке маскарпоне.
Це кремовий йогурт з дуже жирних вершків, до них додають лимонний сік або оцет, а потім повільно нагрівають - виходить такий кисломолочний висококалорійний продукт. Маскарпоне дуже ніжний, тому його так люблять кулінари, використовуючи в десертах в якості крему.
Чим замінити маскарпоне:
1. Жирним сиром, протертим через сито.
2. Сумішшю з жирних вершків, несолодкого йогурту і сиру, збитих блендером.
3. Приготувати самостійно.
Рецепт маскарпоне
Поставте каструлю на середній вогонь і влийте в неї вершки. Помішуйте дерев'яною ложкою і доведіть до кипіння. З появою перших бульбашок зніміть каструлю з вогню. Додайте лимонний сік, активно помішуючи масу. Поверніть на плиту і варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин. Спочатку вершки згорнуться невеликими згустками, потім стануть схожими на кефір, а потім перетворяться в густий крем. Застелите марлею сито в кілька шарів, вилийте на неї масу. Залиште стікати на кілька годин.
Якщо вершків ви візьмете в 2 рази менше, то і час приготування діліть на 2. Домашній маскарпоне зберігається в холодильнику 1 тиждень.
Що приготувати з маскарпоне
Читай также: Узнайте, какой вы десерт по знаку Зодиака
Смачний полуничний трайфл, неперевершений тірамісу (це класика!), а також торт Kinder delice.