Яка риба найкраще підходить для приготування на мангалі

Риба на мангалі - одна з найсмачніших страв, яке легко готується в домашніх умовах.

Її можна готувати окремо або з коктейлем з морепродуктів, включаючи креветки, гребінці та мідії. Якщо ви хочете приготувати тушку по-справжньому смачно, без знання тонкощів тут ніяк не обійтися. Тому перш ніж взятися за рецепт, познайомтеся з підбіркою риби, що ідеально підходить для готування на мангалі.

Яка риба підійде для мангала

Готувати на мангалі можна різну рибу: жирну морську або річкову. Головне, щоб у неї було щільне м'ясо і не так багато кісток. З морської для готування на вугіллі підходять:

  • Морський окунь. Має щільне біле м'ясо, але з безліччю дрібних кісток. Має щільну шкірку, яка не дає м'ясу розвалюватися. Тому при готуванні цілком можна без побоювань відправляти на гриль після розморожування.

  • Камбала. Добре пропікається на решітці, оскільки має плоску форму.

  • Тунець. Ще називається «морський яловичиною», вважається класикою для шашлику.

Ще з морської риби можна вибирати кету, камбалу і палтус. Для гриля краще брати її свіжої чи охолодженої. Заморожену необхідно правильно розморожувати, залишивши спочатку в холодильнику, а вже потім при кімнатній температурі. Це потрібно, оскільки навіть пружне м'ясо може прилипнути і розвалитися на частини.

Якщо тушка невелика і за розмірами не більше решітки для гриля, то підійде будь-яка, яка клюнула або була куплена в магазині. Зовсім інша справа, якщо вона велика і її необхідно смажити шматками, то потрібно підійти до вибору більш ретельно. Тут не підійде риба з дуже ніжним м'ясом, оскільки при перевертанні на решітці воно може розвалитися.

Вийти з ситуації можна шляхом обертання шматочків в фольгу. Попередньо їх необхідно посипати спеціями, посолити і скропити лимонним соком. Так надходять з різними видами риби:

  • Палтусом. М'ясистий родич камбали з делікатесним білим м'ясом.

  • Тріскою. Дієтична риба, рекомендована тим, хто прагне схуднути або дотримується здорового харчування.

  • Карпом. Має ніжне солодкувате м'ясо. У стейках погано утримує форму, тому краще або загортати шматочки в фольгу, або фарширувати коропа цілком, наприклад, зеленню.

Річкова риба на мангалі

У фольгу також рекомендують загортати і м'ясо щуки. Воно смачне, але трохи сухувате, а фольга дозволяє зберегти якомога більше соку. Крім щуки з річкової риби для приготування на мангалі можуть використовуватися:

  • Форель. Делікатесна риба, яку вважають «королевою» шашликів і барбекю. Має щільне м'ясо, яке не розвалюється на решітці, але нерідко форель готують і цілком. Смак і соковитість дозволяють робити це навіть без додавання спецій. Досить буде одного скибочки лимона.

  • Судак. Єдиним мінусом риби виступає велика кількість дрібних кісточок. Але м'ясо виходить дуже рум'яним і соковитим.

  • Сьомга. Ще одна делікатесна риба, для якої гриль - один з основних способів приготування.

  • Сом. Готується на мангалі у вигляді стейків, має соковите щільне м'ясо, яке добре тримає форму. Але попередньо рибу необхідно вимочити у воді з оцтом або лимонним соком.

Незалежно від обраної риби шашлик рекомендують поливати соком лимона або розтопленим вершковим маслом. Їм же змащують грати, на якій готується страва. Особливо великі шматки можна спочатку підсмажити з обох сторін, а потім обернути фольгою і підготувати ще трохи. Тоді стейки будуть мати приємну корочку і повністю пропечеться всередині. Занадто сухе філе можна попередньо замаринувати, що додасть м'ясу додаткову соковитість і ніжність.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK