6 способів позбутися нітратів в овочах

Фото: www.istockphoto.com 

Втома від зимової одноманітності відчувається миттєво, коли вам на очі потрапляє свіжий пучок редиски, молоденькі кабачки, огірочки, помідорчики ... Рука так і тягнеться, а все рецептори так і шепочуть - купи, купи, купи.

Всі ми розуміємо, що кожному овочу свій час і сезон, і зараз велика ймовірність купити ранні овочі, які просто напхані нітратами. Якщо у вас немає портативного нітрат-тестера і ви не можете перевірити їх наявність, скористайтеся цими підказкам, щоб хоч трохи убезпечити свої весняні страви

1 - вода 

Потрібно ретельно мити овочі і фрукти перед приготуванням. Можна замочити овочі або фрукти в холодній воді на 15-20 хвилин, це ефективно, особливо для зелені.

2 - ніж

Особливо багато пестицидів містять ранні овочі і фрукти - у них слід позбавлятися від шкірки, незважаючи на втрату значної частини вітамінів. А в картоплі і моркви зрізайте й зелені недозрілі ділянки. Великі овочі та фрукти слід нарізати подрібніше.

3 - варіння, запікання, жарка

Під час термічної обробки ви позбавляєте овочі від великої частини нітратів. Найєфективніщий спосіб - відварити їх. Але вживати відвар - особливо овочевий бульйон - не рекомендується. Інші способи приготування - жарка, обробка парою, запікання - не так ефективно позбавляють від нітратів.

4 - вітамін С 

Перед вживання овочевої або фруктової  страви з'їжте вітамін С - він гальмує утворення нітрозамінів в організмі.

5 - сік в салаті

Читай также: Почему на ужин нельзя есть свежие овощи и фрукты

Лимонний або гранатовий сік знешкоджує нітрати в салаті.

6 - не зберігати

Вживайте приготовану страву відразу. При змінах температури (з холодильника - на гарячу сковороду), нітрати перетворюються в особливо небезпечні сполуки - нітрити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як позбутися всіх мікробів у зелені.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK