Відомий кондитер та телеведуча Валентина Хамайко вже радувала наших читачів своїми рецептами
Валентина розповідає: "Я часто вигадую рецепти, перероблюю – бо мені щось не смакує, здається занадто солодким або ще щось… У мене немає набору з п’яти супів чи з трьох основних страв, які я постійно повторюю на кухні. Часто це просто політ фантазії. Бо діти, наприклад, сказали: «Хочу торт, але не дуже солодкий». От і фантазуй, мамо.
Найскладніше – то, на мою думку, хліб і круасани. Рідко вдається спекти смачний, ідеальний хліб з першого разу. Тут потрібно навчитися відчувати тісто. Саме відчувати, а це приходить лише з досвідом. Як колись казав один мій знайомий пекар: поки не спалиш мішок борошна - не навчишся пекти. Я з хлібом дуже довго «гралася», експериментувала, багато згодовувала пташечкам, тому що мені не подобався результат. А круасани – то взагалі безліч нюансів: температура, пора року, качалка, якою ти розкачуєш, поверхня, на якій ти це робиш, масло, духовка і навіть лист, на якому ти випікаєш".
Але є рецепт, випічка за яким вдається кожному. Це вівсяне печиво з горіхами - печеться не складно, а зберігатися може довго.
Рецепт вівсяного печива від Валентини Хамайко
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка
- Вівсяні пластівці – 2,5 склянки
- Цукор - 0,5 склянки
- Сметана – 0,5 склянки
- Масло – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Горіхи – 80 г
Спосіб приготування:
- Насипати в миску борошно і вівсянку. Додати соду.
- Порізати масло на кубики, додати до борошна. Туди ж – яйце, цукор, сметану і все збити міксером.
- Подрібнити горіхи та додати до тіста.
- Все добре змішати, сформувати печиво.
- Випікати при температурі 170 градусів приблизно 25 хвилин.
Смачного!
Читай также: Ліза Глінська розповіла, як правильно використовувати різні форми для випічки
Нагадаємо, раніше ми розповідали про новий тренд - печиво у вигляді домашніх тваринок та ділилися рецептами найкращого домашнього печива.