Вівсяне печиво від Валентини Хамайко

Відомий кондитер та телеведуча Валентина Хамайко вже радувала наших читачів своїми рецептами

Валентина розповідає: "Я часто вигадую рецепти, перероблюю – бо мені щось не смакує, здається занадто солодким або ще щось… У мене немає набору з п’яти супів чи з трьох основних страв, які я постійно повторюю на кухні. Часто це просто політ фантазії. Бо діти, наприклад, сказали: «Хочу торт, але не дуже солодкий». От і фантазуй, мамо.

Найскладніше – то, на мою думку, хліб і круасани. Рідко вдається спекти смачний, ідеальний хліб з першого разу. Тут потрібно навчитися відчувати тісто. Саме відчувати, а це приходить лише з досвідом. Як колись казав один мій знайомий пекар: поки не спалиш мішок борошна - не навчишся пекти. Я з хлібом дуже довго «гралася», експериментувала, багато згодовувала пташечкам, тому що мені не подобався результат. А круасани – то взагалі безліч нюансів: температура, пора року, качалка, якою ти розкачуєш, поверхня, на якій ти це робиш, масло, духовка і навіть лист, на якому ти випікаєш".

Але є рецепт, випічка за яким вдається кожному. Це вівсяне печиво з горіхами - печеться не складно, а зберігатися може довго. 

Рецепт вівсяного печива від Валентини Хамайко

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Вівсяні пластівці – 2,5 склянки
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Масло – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Горіхи – 80 г

Спосіб приготування: 

  1. Насипати в миску борошно і вівсянку. Додати соду.
  2. Порізати масло на кубики, додати до борошна. Туди ж – яйце, цукор, сметану і все збити міксером.
  3. Подрібнити горіхи та додати до тіста.
  4. Все добре змішати, сформувати печиво.
  5. Випікати при температурі 170 градусів приблизно 25 хвилин.

Смачного! 

Читай также: Ліза Глінська розповіла, як правильно використовувати різні форми для випічки

Нагадаємо, раніше ми розповідали про новий тренд - печиво у вигляді домашніх тваринок та ділилися рецептами найкращого домашнього печива

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK