10 найцікавіших фактів про хурму

Фото: www.istockphoto.com

Хурма - цікава ягода, але не кожному раніше була до смаку.  Але на сьогоднішній день в'яжучий ефект, який дає шкірка хурми, практично зник за рахунок схрещування її з іншими фруктами. Солодка, з приємною текстурою, хурма є вітамінним і лікувальним продуктом. Ось деякі факти, які розкривають цю помаранчеву ягоду з усіх її сторін:

  • У перекладі з латинської хурма - "їжа богів". Ще її називають "зимовою вишнею", "сливою богів", "китайським персиком", "серцевим яблуком".
  • Хурма містить багато бета-каротину - його кількість перевищує кількість бета-каротину в гарбузі, томатах, перці. Цей елемент відповідає за здоров'я шкіри і гостроту зору. Корисний він і тим, хто має шкідливу нікотинову залежність.
  • Хурма вважається корисніше яблук за рахунок більшого вмісту в ній кальцію, натрію, заліза і марганцю. Ще в хурмі багато харчових волокон, які корисні для роботи шлунка і виводять з організму токсини.

Підписуйтеся на телеграм-канал foodandmood! Про свіжі рецепти, поради, тренди та лайфхаки ви дізнаватиметеся першими! 

  • Хурма допомагає в боротьбі з депресією і зимово-осінньою нудьгою. Вона містить багато магнію, який заспокоює і налаштовує людину на позитив, і фруктози з глюкозою, які просто підвищують настрій. Хурма робить день приємніше одним своїм яскравим кольором!
  • Хурма добре втамовує голод, при цьому є низькокалорійним продуктом. Цим користуються спортсмени і всі ті, хто ретельно стежить за своєю вагою.

Фото: www.istockphoto.com

  • У стиглої хурми шкірка тверда і гладка, але прозора настільки, що можна побачити волокна і желеподібну м'якоть ягоди. Чим м'якше на дотик хурма, тим вона смачніше.
  • Хурма багата на вітамін С, а тому буде відмінним помічником в профілактиці сезонних застуд. Існують навіть рецепти полоскань і настоянок на основі хурми, але досить і просто вживати її в їжу.
  • Щоб позбутися від в'яжучого ефекту шкірки хурми, потрібно покласти її в морозильну камеру на кілька годин. Або на кілька днів в целофановий пакет разом з яблуками. Хурма дозріє і втратить своє несмачне властивість. Або просто зчищати шкірку.
  • Хурма використовується не тільки як десерт, її додають в салат, випічку, сушать і потім їдять як цукерки. Хурма надає страві пікантності і різноманітність!
  • У хурмі міститься також багато калію, який впливає на роботу серця і судин.

Ось яка вона, хурма!

Давайте  дружити в соцмережах!

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким людям вживання хурми може зашкодити та радили, що смачного з неї можна приготувати

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK