Чим спаржа корисна для організму людини

Фото: www.istockphoto.com

Спаржа має дивовижні властивості - вирощувати її дуже легко. Незважаючи на ніжну структуру листя, спаржа витримує заморозку до -30, зберігаючи всі свої корисні властивості.

Існує думка, що спаржа в вершковому соусі була улюбленою стравою Юлія Цезаря. Спаржу використовують не тільки в кулінарії, флористи прикрашають нею букети квітів, адже гостроносі пагони виглядають з квітами дуже незвично і нарядно.

Існує кілька видів спаржі, яку можна вживати в їжу. Сама делікатесна - біла: вона ніжна на смак і має більшу поживну цінність.

Більш популярна у нас зелена спаржа, яка містить в складі хлорофіл, тому вважається корисніше білої. Хлорофіл насичує шкіру киснем, перешкоджає швидкому старінню, підвищує тонус організму. Смак у неї більш трав'янистий, але при правильному приготуванні така спаржа залишається хрусткою і зберігає всі свої вітаміни.

Також у продажу доступна фіолетова спаржа, в смаку якої відчувається делікатна гірчинка.

Фото: www.istockphoto.com

Чим корисна спаржа?

  • Спаржа відноситься до категорії дієтичних продуктів. Вона містить багато води, здатна знизити тиск, розширити судини, сприятливо діє на роботу серця.
  • Спаржа застосовується як профілактичний засіб при хворобах печінки і проблемах із зором.
  • Корисна вона для вагітних, так як містить багато фолієвої кислоти, вітаміну РР і допомагає плоду розвиватися гармонійно.
  • Спаржа корисна для кісткової системи та сполучної тканини нашого організму.

Слід бути обережним з вживанням спаржі тим, хто страждає захворюваннями сечостатевої системи, нирок, шлунка і кишечника, так як цей продукт має сечогінну дію.

Як вибрати спаржу?

Щоб повністю насолодитися смаком і структурою спаржі, слід звернути увагу на вік пагонів. Вони не повинні бути старими, інакше страва вийде жорстою і несмачною. Стебла повинні бути пружними і гладкими, трохи скрипіти.

Чим тонше стебло, тим спаржа молодше і ніжніше на смак. Верхівки стебел повинні бути закритими. У молодої спаржі немає запаху.

Смачної вам спаржі! 

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати спагетті зі спражею, а також ділилися рецептом супу зі спражею та грибами

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK