З турботою про кишечник: які продукти містять пробіотики

Давно відомо, що здоровий кишечник - запорука хорошого імунітету. Пробіотики покращують мікрофлору кишечника, допомагають перетравленню їжі, запобігають розмноженню патогенних мікроорганізмів, виводять токсини, захищають від канцерогенів, вірусів, бактерій, грибів, дріжджів. У яких продуктах містяться пробіотики?

Кефір

Кефір містить більше 10 видів корисних бактерій. Крім пробіотиків, в цьому продукті багато речовин, що володіють антибактеріальними і протигрибковими властивостями. Якщо пити кефір постійно, імунітет буде сильніше, а травна система запрацює з завидною регулярністю.

Йогурт

Йогурт, нарівні з кефіром, володіє подібними властивостями, тільки корисних бактерій в ньому набагато більше. Головне - вибирати продукт, що містить живі бактерії, а також без консервантів, підсолоджувачів і підсилювачів смаку. Віддайте перевагу йогуртам з Lactobacillus acidophilus або Bicfidobacterium bifidum, а також можна приготувати його будинку самостійно з аптечних бактерій.

Ацидофільні молочні продукти

Читай также: Летний завтрак на основе йогурта: 3 идеи

У ацидофільних продуктах використовують закваску з ацидофільноїпалички, молочнокислого стрептокока і кефірних грибків. Ці продукти здатні зупиняти гнильні процеси в організмі і підтримувати життя корисних бактерій.

Соління

Солоні огірки і помідори без оцту містять безліч пробіотиків, які поліпшать травлення. Ці продукти виділяють власні бактерії, довго перебуваючи в кислому середовищі.

Квашена капуста

Квашена капуста без пастеризації (яка вбиває бактерії) містить пробіотики лейконосток, педіококус, а також лактобактерії, які покращують травлення. Також у квашеній капусті багато клітковини, вітамінів С, B і K, натрію, заліза та інших корисних мікроелементів.

Темний шоколад

Какао-порошок, з якого готується шоколад, містить поліфеноли і харчові волокна, які в товстій кишці розщеплюють корисні мікроби. Харчові волокна ферментують, а великі поліфенольні полімери розпадаються на дрібні і легко всмоктуються. Ці невеликі молекули мають протизапальну активність.

Зелені оливки

Читай также: Оливки и маслины: польза и различия

Оливки є джерелом прибутків і лактобацил, які допомагають відновлювати мікрофлору і виводити з організму зайві шлаки і токсини. Через високу концентрацію солі в оливках слід зменшити присолити їжі, яку ви збираєтеся вжити разом з ними.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK