Вчені розповіли, яка частина яблука найкорисніша

Австрійські вчені з Грацького технічного університету довели, що, з'їдаючи середнього розміру яблуко, ми поглинаємо понад 100 мільйонів корисних бактерій.

В ході дослідження фахівці порівняли яблука, придбані в супермаркетах, з органічними яблуками, що не були оброблені пестицидами, які були одного і того ж сорту і мали схожий зовнішній вигляд. Експерти ретельно вивчили всі частини яблук, включаючи стебла, шкірку, м'якоть і насіння. 

Читай также: Рецепт смачних яблучних сирників

Хоча вчені прийшли до висновку, що в обох типах яблук містилося однакову кількість бактерій, їх різноманітність була зовсім іншою. Найбільша різноманітність бактерій було характерно для органічних яблук, що, ймовірно, робить їх більш корисними для здоров'я, ніж звичайні неорганічні яблука. За словами дослідників, ці бактерії відіграють важливу роль у підтримці кишкового мікробіома, який, як відомо, допомагає знизити ризик розвитку алергії і покращує психічне здоров'я.

Де у яблуці ховаються корисні бактерії

Відзначається, що в той час як середнє яблуко вагою 250 г містить приблизно 100 мільйонів бактерій, 90% цєї кількості, як не дивно, вміщено - в насінні! В той час як на м'якоть припадають решта 10% бактерій.

Крім того, експерти стверджують, що органічні яблука смачніше звичайних, так як в них в набагато більших кількостях представлені бактерії сімейства Methylobacterium, які підсилюють біосинтез з'єднань, відповідальних за приємний смак.

Читай также: 5 причин есть яблоки каждый день

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, які фрукти та ягоди корисніше їсти з кісточками та радили, що робити, аби  нарізане яблуко не темнішало

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK