Французький шеф-кухар подав до суду на рейтинг Michelin

Марк Вейра, відомий французький шеф-кухар і ресторатор, подав до суду на міжнародний ресторанний рейтинг Michelin Guide, який несподіваного забрав у його тризіркового закладу La Maison des Bois в Альпах одну зірку.

Про це Вейра дізнався тільки після публікації знаменитого гіда. Шеф-кухар стверджує, що в цьому непорозумінні винна плутанина, що виникла з сиром. За словами ресторатора, інспектор Мішлен помилково припустив, що він додав в суфле британський сир Чеддер замість того, щоб використовувати місцеві сири.

«Я додав до сиру шафран, а інспектор, що прийшов на перевірку, подумав, що це Чеддер, тому що суфле жовте, - пояснює Марк Вейра. - І це ви називаєте експертною думкою? Це просто божевілля. Я був зганьблений. Моя команда була в сльозах».

Судове слухання у справі призначено на 29 листопада. Представник Michelin Guide заявив, що розчарування Марка Вейра є обґрунтованим, і його талант ніхто не заперечує. Також було обіцяно, що компанія ретельно вивчить оцінку інспектора і розбереться в те, що трапилося.

Читай также: Рецепты соусов от шеф-поваров мишленовских ресторанов

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чому один шеф-кухар відмовився від зірки Мішлєн, а також, яка українська страва потрапила до Мішлен Гіду.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK