Багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину - вважає Білл Гейтс

Всі багаті країни повинні перейти на споживання 100% синтетичної яловичини, вважає засновник Microsoft Білл Гейтс. Про це він сказав в інтерв'ю MIT Technology Review, обговорюючи кліматичні проблеми, повідомляє liga.net

Гейтс заснував безліч різних компаній, зокрема групу організацій Breakthrough Energy, яка займається інноваціями для сталої енергетики і скорочення викидів. І він обговорював з журналістом проблему викидів парникових газів в сільському господарстві, що спричинені відрижкою корів.

Доктор наук Роберт Джексон: "Викиди від великої рогатої худоби та інших жуйних тварин майже такі ж великі, як викиди метану від викопного палива. Люди жартують над відрижкою корів, не розуміючи, наскільки великий цей джерело".

Sky News відзначають, що через відрижкі вирощуваних на забій корів відбувається викид потужного парникового газу - метану. За даними дослідників Global Carbon Project, кількість метану в атмосфері різко зросла з 2000 по 2017 рік, і це може привести до підвищення середніх температур на 4 ℃ до кінця століття.

На думку Гейтса, вирішити проблему в тваринництві дуже складно - і синтетичні альтернативи білка можуть знадобитися принаймні для яловичини.

Гейтс вважає, що 80 найбідніших країн світу продовжать споживати звичайну яловичину, а ось в країнах із середнім і вище доходом перехід на штучну можливий.

"Я дійсно вважаю, що всі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину. Ви можете звикнути до різниці смаків, є також твердження, що з часом смак зроблять ще краще", - сказав Гейтс.

Давайте  дружити!

Нагадаємо, раніше ми розповідали як з кілток тварин навчилися вирощувати штучну свинину, а також, які 5 продуктів добре заміняють м'со

Фото: technologyreview.com 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK