Завершився дебютний онлайн-фестиваль, присвячений українському борщу, в якому брали участь 25-ти регіонів України, повідомляє korrespondent.net.
Кухарі - носії давніх традицій приготування борщу з усієї України - вперше в онлайн-етері одночасно приготували борщі за регіональним рецептами. Задля участі у фестивалі представники з 25-ти регіонів України приїхали до Київа та за індивідуальними рецептами приготували борщі за унікальною регіональною рецептурою або ж поділилися секретами, які крізь покоління мандрують їхніми родинами.
Це був дебютний онлайн-фестиваль, присвячений українському страви борщ за участю 25-ти регіонів України з одночасною онлайн-презентацією конференції "Культура і традиції приготування українського борщу".
Представники Книги рекордів України, присутні на заході, зафіксували рекорд в категорії Культура і масові заходи. Захід став однією із завершальних стадій підготовки номінаційного досьє для подачі елементу “Культура приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
“Наші національні страви – надбання, які маємо захищати, бо це частина нашої історичної спадщини, нарівні з традиціями і звичаями. Все це разом і дозволяє сформувати унікальну національну ідентичність кожного народу”, - відзначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.
А ми запрошуємо вас до фотогалереї помилуватися чудовими фото з цього заходу.
Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України.
Давайте дружити!
Нагадаємо, раніше ми розказували, що іноземці думають про український борщ, а також радили, як фотографувати свою їжу так, щоб друзі лайкали ці фото.