Афіша найяскравіших гастро-подій березня

Найбільше свято березня - Масниця, триває воно цілий тиждень, і тому більшість гастрономічних фестивалів в Україні відбуваються саме в цей час. Головна ж страва, якою частуватимуть гурманів в різних куточках країни - різноманітні млинці. Хоча! Є у гастрономічній програмі березня кілька виключень. На Всі. Свої пригощатимуть переважно солодощами; у GASTRO Дворику - різними крафтовими продуктами; а на "Ulichnaya Eda" - стейками та фо бо.

Отож, ми склали гастрономінчу програму березня: коли та куди їхати за млинцями, солоденькими десертами, крафтовими продуктами та стравами різних кухонь світу.

Коли маєте бажання, то за нашими рецептами можете приготувати смачні млинці вдома, і насолоджуватися ними у теплі та затишку. Якщо готувати самостійно не хочеться, то відвідуйте фудфестивалі.

2 та 3 березня гурманів чекають на фестивалях у Дніпрі та Києві

Читай также: Масленица: 9 идей нетривиальных начинок для блинов

Організатори проекту GASTRO Дворик обіцяють, що буде смачно та весело. Крафтові продукти на свято привезуть понад 30 локальних виробників. Дивувати будуть унікальними смаками.
Щоб приєднатися до числа гурманів, доведеться відвідати I Cultural Business Hub, ща знаходиться за адресою: м.Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 3.

У ці ж дні в Києві відбудется ну дуже Солодкий маркет від Всі. Свої Гастрономія. Пригощатимуть медом, шоколадом, тортами, печивом, макаронсами, пастилою, варенням та джемами, цукерками, солодкими соусами до сиру, десертними сирами та вином. Наливатимуть пряні настоянки, пропонуватимуть цукати, фруктові чіпси та корисні солодощі. Свою продукцію представлять 150 українських брендів.

Коли: 2-3 березня, 10:00–20:00 год.

Де: Київ, Десятинна, 12.

Вхід вільний.

8-10 березня завітайте на Варишську палачінту в Мукачево

"Варишська палачінта-2019" – це гастрономічний фестиваль-ярмарок з нагоди проводів зими та початку весни. Під час четвертого фестивалю учасники пектимуть палачінти (млинці) з різними начинками та соусами. Гостей пригощатимуть медом, сирами, вином та унікальними закарпатськими стравами.
 
 
В розважальній програмі: виступи творчих колективів, змагання у рамках Палачінтакіади, вікторини, естафети з палачінташками і марафон на випікання млинців.

Найкавішим буде останній день фестивалю, коли встановлюватимуть новий рекорд Закарпаття з будівництва найбільшої вежі з млинців "Палачінтауера".

Коли: 8-9 березня, з 11:00 до 22:00 год.

Де: фестивальне містечко у парку "Перемога", м.Мукачево, Закарпатська область.

Вхід вільний.

У Тернополі свято Масниці святкуватимуть аж 4 дні

Фестиваль "Масниця — 2019" буде першим весняним розважально-гастрономічним заходом міста. Головною стравою фесту будуть рум'яні млинці. А ще частуватимуть варениками та іншими українськими смаколиками. Для гостей підготували цікаві розваги та майстер-класи.

Коли: 7-10 березня.

Де: Театральний майдан, м.Тернопіль.

Вхід вільний.

9 та 10 березня кияни зможуть смакувати млинцями на двох локаціях

Одне свято Масниці проведуть на Співочому полі. Подію організує Національний музей народної архітектури та побуту України. Якщо хочете побачити давній обряд Колодія, то збирайтеся біля експозиції "Середня Наддніпрянщина" на 12.45 год. Потім фольклорні колективи з різних областей України виконуватимуть святкові пісні. А всі гості візьмуть участь у різноманітних народних забавах: змагання на колоді, катання на конях, перетягування канату, міряння силою, катання на ослоні, конкурси і вікторини.

О 16:00 годині завершить Свято спалення «Кострубатого діда» як символу всього недоброго.

Коли: 9-10 березня

Де: Київ, вул.Лаврська, 33.

Друге свято Масниці відбудеться на ВДНГ. Відвідувачів пригощатимуть млинцями з десятком різноманітних начинок на вуличному фудкорті й теплому «Баварському дворі», проведуть традиційні тематичні забави та конкурси, влаштують святковий концерт та колективно спалять опудало зими!

Читай также: Масленица: как гадать на блинах на Золовкины посиделки

З традиційних забав в цьому році на «Запальній Масляній на ВДНГ» вас чекають:

- перетягування канату;

- бої мішками;

- змагання зі стрільби в тирі;

- хода на ходулях;

- майстер-класи з кування щасливих підков;

- «крижаний стовп» і багато іншого.

Коли: 9-10 березня.

Де: парк на проспекті Академіка Глушкова, 1, Київ.

Вхід вільний.

Палити опудало зими будуть і на Кураж Базарі, який відбудеться на ВДНГ 23-24 березня. Одночасно можна буде оновити гардероб і придбати весняні речі. Пригощатимуть смачною їжею на фудкорті.

Читай также: ТОП-5 рецептов необычных блинов

А завершити березень пропонуємо розвагами та смачними наїдками на фестивалі Ulichnaya Eda: Выбери по любви. Організатори пропонують гостям голосувати за улюблену їжу серцем. І пригощатимуть різноманітними смаколиками не тільки національної кухні. В меню фестивалю точно будуть в'єтнамський фо бо, стейк тощо. А головне - гарний настрій та незабутні емоції - гарантують!

Коли: 30-31 березня

Де: арт-завод "Платформа", вул Біломорська, 1, м.Київ.

Вхід платний.

Нагадаємо, що ласувати млинцями українці розпочали ще в лютому на фудфестивалі "Ужгородська палачінта - 2019"

Розпочніть весну весело та смачно!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK