Ужгородська палачінта-2019: чим дивували гурманів

Вдесяте в Ужгороді провели зимовий гастрономічний фестиваль "Ужгородська палачінта". У ювілейному фудфестивалі взяли участь більше 60 майстрів з випікання млинців, а той, хто спік найнезвишайніші та найсмачніші палачінти, отримав головний приз свята. 

Ой нелегко було дегустаційній комісії, у складі якої був і закарпатський шоколатьє Валентин Штефаньо. Кулінарні гуру мали скуштувати кожен вид млинців, які готувували не тільки з різного тіста, а ще й з різними начинками.

Три дні з ранку до вечора комісія смакувала палачінти та оцінювала старання учасників. В оточенні такої смакоти є великий ризик швидко набрати зайві кілограми. Хоча  ужгородці жартують: "Щоб живіт був плоским, треба їсти плоску їжу, наприклад, млинці!"

До речі, австралійські вчені нещодавно досліджували влив солодких сніданків на роботу мозку, і виявили, що млинці  - не краща їжа зранку. Зате млинці в оранжевому соусі, які готує співачка Ірина Федишин, чудово подавати до полуденка. 

Чим пригощали гурманів та які млинці перемогли

Всі, хто завітав у Боздоський парк Ужгорода 8-10 лютого, мали змогу скуштувати млинці з будь якою начинкою: чи то мясна, чи то солодка. В асортименті були млинці з ікрою, грибами, фаршем, творогом, куркою, лекварем, яблуком, сливою, вишнею, полуницею, кремом різного смаку та шоколадом. Кухарі дуже старали догодити гурманам, адже за найсмачніші млинці можна отримати супер-приз  і символ фестивалю – "золоту палачінтовку". 

Читай также: Google обнародовал самые популярные запросы о еде в 2018-м

Відзнаку спеціально до свята виготовили місцеві ковалі, а отримав її автор найкращих, найоригінальніших, найсмачніших млинців - Борис Чернявський. Його чорна палачінта з чорнилами каракатиці з пастою із сиру Філадельфія та лососем, соусом із авокадо, мереживною чіпсою з морквяного фрешу вразила суддів і цікавим смаком, і оригінальною подачею. Над створенням чорних палачінт працювала ціла команда "Чаклунка".

Усі учасники готувалися вкрай серйозно. Експерементували і підбирали тільки найкращі смаки млинців. Тож туристів та жителів Ужгорода пригощали палачінтами з понад тридцятьма видами начинок.

Крім млинців кухарі готували і традиційні закарпатські та угорські страви. І як на будь-якій гостині, на фесті частували настоянками, глінтвейном та справжньою закарпатською палинкою. А ще проводили конкурс на найшвидше селфі з млинцем у зубах.

Читай также: Овсяноблин: классический и креативные рецепты

Якщо вам теж закортіло посмакувати ексклюзивними млинцями, то обирайте будь-який рецепт з нашого топ-5 незвичайних млинців та мерщій на кухню готувати. 

Закарпатські палачінти ще можна буде скуштувати на гастрономічному фестивалі "Варишська палачінта" у Мукачево. Слідкуйте за нашими анонсами у березні.  

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK