Ні - варінню, так - яскравому кольору: рецепт полуничного варення

Щоб варення було не тільки смачним, а ще й корисним десертом, ягоди треба уберегти від зайвої термо-обробки щоб всі корисні речовини залишилися в них. Є рецепт, який допоможе це зробити. 

Варити ми будемо тільки сироп, а ягоди - ні! Вам має сподобатися цей рецепт, адже варення виходить смачним, з яскравим кольором та дуже ароматним. 

Читай также: Як правильно оздоровитися за допомогою полуниці

Інгредієнти: 

  • 2 кг полуниці (невеликої і стиглої)
  • 1 кг цукру
  • 0,5 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Видаляємо плодоніжки, моєму ягоди під проточною водою і проціжуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску.
  2. В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь варитися.
  3. Варимо сироп 5-7 хвилин, щоб він став густий, але не білий. Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп став в'язкий і майже застиг, то він готовий.
  4. Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо її кришкою і даємо охолонути. Полуниця в цей час віддає свій сік і сироп стає рідким.
  5. Коли полуниця остигла, проціджуємо її на сито. Зціжений сік ставимо кип'ятити на 5-7 хвилин.
  6. Полуницю знову кладемо в миску і заливаємо прокіпяченним гарячим сиропом. Знову даємо полуниці повністю охолонути.
  7. І ще раз повторюємо цю процедуру.
  8. Після третьої такої процедури, розкладаємо полуничні ягоди в стерильні банки і заливаємо киплячим сиропом, закочуємо кришками і ставимо в ковдру.

Смачного!

Читай также: Пиріг с полуницею від Руслана Сенічкіна

Нагадаємо, раніше ми вже ділилися найбільш цікавими рецептами получничного варення