Медовик на швидку руку, фруктовий та для мультиварки: 3 рецепти

Фото: www.istockphoto.com

Один з найсмачніших домашніх пирігів, яким охоче ласують всі - і жінки, і чоловіки, і діти. Тому ми підібрали аж 3 рецепта Медовиків, щоб ви могли вибрати той, який найкраще вам підійде як за рівнем складності, так й за наявністю інгредієнтів.

Доречі, цікава історія походження торта Медовик, вона пов'язана з дружиною Імператора Олександра I (Російська імперія), яка категорично відмовлялася їсти мед. Одного разу до придворних кулінарів приєднався молодий кухар, який ще не знав про цю заборону. Вирішивши здивувати таку знатну особу, талановитий кулінар приготував торт за рецептом свого діда. це й був торт Медовік. На подив усім ці ласощі дуже сподобалися Єлизаветі Олександрівні, яка дізнавшись про склад Медовика, не тільки не розсердилася, але і вирішила нагородити талановитого юнака.

Медовик на швидку руку

Фото: www.istockphoto.com

Складові:

Для коржів:

  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 1 стакан
  • Мед - 2 ст.л.
  • Вершкове масло, порізане шматочками - 2 ст.л.
  • Сода - 1 ч.л.
  • Борошно - 3 склянки

Для крему:

  • Густа сметана - 2 склянки
  • Цукор - 1,5 склянки

Спосіб приготування:

1. Всі продукти для тіста, крім борошна, змішайте в каструлі з антипригарним покриттям і поставте на дуже повільний вогонь. Помішуйте масу протягом 3-5 хвилин, щоб масло повністю розтопилося.

2. Поступово додавайте борошно і замісіть тісто. Розділіть ще тепле тісто на 7-8 рівних частин і тонко розкатайте. Форму з низькими бортами змажте маслом і перекладіть на неї корж. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.

Читай также: Выпечка без яиц: пряный грушевый кекс "Бабушке и не снилось"

3. Сметану ретельно збийте з цукром. Готовим кремом промажте коржі, останній корж розкришіть і обсипте крихтою верх і боки торта.

Рецепт Медовика для мультиварки

Фото: www.istockphoto.com

Складові:

  • Яйце - 5 шт.
  • Цукор - 270 г
  • Мед - 135 г
  • Сода - 3/4 ч.л.
  • Борошно - 360 г
  • Сметана (для крему) - 25% 300 г
  • Цукрова пудра - 200 г

Спосіб приготування:

1. Для початку змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом і посипаємо цукром, тоді торт не пристане. До речі, якщо у вас старенька мультиварка і до неї вже все пристає, не впадайте у відчай - вистилайте дно чаші пергаментним папером і все буде випікатися на «відмінно».

2. Борошно просіваємо, змішуємо з содою і відставляємо в сторону.

3. Потім міксером збиваємо яйця і цукор в міцну піну. Не припиняючи збивати, поступово додаємо розтоплений мед.

4. Тепер змішуємо борошно з яєчно-медової сумішшю і швидко замішуємо тісто, воно повинно бути рідке, як на оладки. Виливаємо тісто в чашу мультиварки і виставляємо режим "Випічка" на 50 хвилин. Відкривати мультиварку під час випічки не можна, бо бісквіт осяде.

5. Поки випікається бісквіт, збиваємо інгредієнти для крему - сметану та цукрову пудру. Готовий бісквіт виймаємо, розрізаємо на коржі і промазуємо кремом. До слова, для приготування медовика можна використовувати будь-який улюблений вами крем, навіть звичайна згущене молоко підійде.

Медовик з фруктами

Фото: www.istockphoto.com

Складові:

Для тіста

  • Мед - 1 стакан
  • Сода - 1 ст.л. без гірки
  • Яйця - 5 шт.
  • Цукор - 1 стакан
  • Борошно - 4 склянки

Для крему:

  • Цукор - 1 стакан
  • Жирна сметана - 800 г
  • Ванілін - щіпка
  • Свіжі або консервовані фрукти - за смаком

Спосіб приготування:

1. Розтопити мед на водяній бані, додати соду. Збити яйця з цукром, додати до меду і перемішати. Всипати 4 склянки борошна, перемішати. Має вийти густе липке тісто. Викласти його на два великих дека, застелених пергаментним папером. Розрівняти ложкою або силіконової лопаткою.

2. Відправити в розігріту до 200 ° С духовку і випікати 25-30 хвилин до золотистого кольору. Остудити і зняти папір.

3. Для крему збити жирну сметану і цукор, додати ванілін. Змастити коржі кремом, додавши фрукти: нарізані банани, персики, ківі, малину або полуницю. Поставити торт в холодильник на кілька годин.

Смачних вам медовиків!   

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK