Подайте на вечерю салат смачний, корисний, яскравий та легкий в приготуванні водночас. Його головний інгредієнт має безліч унікальних корисних властивостей, в краснокочанній капусті містяться практично всі вітаміни і безліч мінералів.
У 100 г вміщається 66% від добової норми для людини аскорбінової кислоти - така ж кількість присутня в апельсинах, а ось в мандаринах і лимонах вітаміну С менше. Також в овочі багато вітамінів В6 (11,5%) і К (31,8%). Присутні вітаміни В1 (3,3%), В2 (2,8%), В4 (3,4%), В5 (6,4%), В9 (4,3%), Н (5,8%), РР (2,5%).
Отже, однозначно. готувати!
Інгредієнти:
- Яблучний оцет - 1/3 склянки
- Цукор коричневий - 1 ст. ложка
- Насіння фенхеля - 1/ 2 ч. ложки
- Гірчиця діжонская - 1 ст. ложка
- Капуста краснокочанна - 1/ 2 головки
- Яблуко - 2 шт.
- Лук червоний - 1/4 цибулини
- Горіхи волоські смажені (рубані) - 3/4 склянки
- Масло оливкове - 1 / 3 склянки
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування:
- Капусту ооберіть від верхніх листків, промийте, обсушіть і нашаткуйте тонкими смужками. Так само тонко наріжте і червону цибулину.
- Яблука очистіть від шкірки і насіння, а потім наріжте тонкими брусочками.
- Насіння фенхелю розітріть ступкою.
- Якщо волоські горіхи не смажені, проколіть їх на сухій сковороді, а потім охолодіть.
- Об'єднайте оцет, цукор, насіння фенхелю і гірчицю в дуже великій мисці. Збийте все разом, щоб інгредієнти добре перемішалися. Додайте сіль і перець, знову перемішайте.
- Насамперед відправте в тарілку з заправкою яблука і добре перемішайте.
- Додайте капусту і цибулю. Дуже ретельно все перемішайте.
- Додайте оливкову олію і ще раз все добре перемішайте. В самому кінці додайте порубані волоські горіхи, знову змішайте салат і перекладіть його назад в красиву тарілку. Приправте ще раз за смаком сіллю і перцем.
Смачного!
Читай также: Профессор назвала ТОП-7 самой полезной зелени и овощей
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим найкраще заправляти овочеві салати та дієтичних салатів всього до 400 калорій.