Салат з краснокочанної капусти та яблук - зірка вечері

Подайте на вечерю салат смачний, корисний, яскравий та легкий в приготуванні водночас. Його головний інгредієнт має безліч унікальних корисних властивостей, в краснокочанній капусті містяться практично всі вітаміни і безліч мінералів.

У 100 г вміщається 66% від добової норми для людини аскорбінової кислоти - така ж кількість присутня в апельсинах, а ось в мандаринах і лимонах вітаміну С менше. Також в овочі багато вітамінів В6 (11,5%) і К (31,8%). Присутні вітаміни В1 (3,3%), В2 (2,8%), В4 (3,4%), В5 (6,4%), В9 (4,3%), Н (5,8%), РР (2,5%). 

Отже, однозначно. готувати!

Інгредієнти:

  • Яблучний оцет - 1/3 склянки
  • Цукор коричневий - 1 ст. ложка
  • Насіння фенхеля - 1/ 2 ч. ложки
  • Гірчиця діжонская - 1 ст. ложка
  • Капуста краснокочанна - 1/ 2 головки
  • Яблуко - 2 шт.
  • Лук червоний - 1/4 цибулини
  • Горіхи волоські смажені (рубані) - 3/4 склянки
  • Масло оливкове - 1 / 3 склянки
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Капусту ооберіть від верхніх листків, промийте, обсушіть і нашаткуйте тонкими смужками. Так само тонко наріжте і червону цибулину.
  2. Яблука очистіть від шкірки і насіння, а потім наріжте тонкими брусочками. 
  3. Насіння фенхелю розітріть ступкою.
  4. Якщо волоські горіхи не смажені, проколіть їх на сухій сковороді, а потім охолодіть.
  5. Об'єднайте оцет, цукор, насіння фенхелю і гірчицю в дуже великій мисці. Збийте все разом, щоб інгредієнти добре перемішалися. Додайте сіль і перець, знову перемішайте.
  6. Насамперед відправте в тарілку з заправкою яблука і добре перемішайте. 
  7. Додайте капусту і цибулю. Дуже ретельно все перемішайте. 
  8. Додайте оливкову олію і ще раз все добре перемішайте. В самому кінці додайте порубані волоські горіхи, знову змішайте салат і перекладіть його назад в красиву тарілку. Приправте ще раз за смаком сіллю і перцем. 

Смачного!

Читай также: Профессор назвала ТОП-7 самой полезной зелени и овощей

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим найкраще заправляти овочеві салати та дієтичних салатів всього до 400 калорій

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK