Всі способи приготування яєць пашот

Яйця пашот це традиційний для Франції сніданок. Принцип приготування якого дуже простий, але при цьому оригінальний для жителів нашої країни - яйця розбиваються в гарячу воду, іншими словами, варяться без шкаралупи. При такому способі приготування виходить м'який кремоподібний жовток, оповитий пелюстками білка. Головне - яйця повинні бути свіжими, а вода ніколи не повинна сильно кипіти.

Доречі, зробити це можна не тільки класичним способом, а ще й за допомогою 5 інших!

Класичний спосіб

Налийте в каструлю 5-7 сантиметрів води і поставте на вогонь. Вода повинна почати пузиритися, але ще не кипіти. Посоліть і поперчіть воду. Віночком зробіть в каструлі воронку. Опустіть яйце в каструлю, ближче до стінки. Готуйте від 1,5 до 4 хвилин. Дістаньте яйце шумівкою і перекладіть на паперовий рушник.

У харчовій плівці

Змастіть пакет або харчову плівку рослинним маслом, розбийте туди яйце. Щільно закрутіть пакет або плівку і опустіть в каструлю на 3-4 хвилини.

За допомогою пашотниці

Ви можете придбати спеціальний девайс для варіння яєць пашот, якщо плануєте готувати цю закуску постійно. Пашотніца схожа на шумовку - змастіть її маслом, вилийте в неї яйце і відправте в каструлю на 3-4 хвилини.

В духовці

Перевага цього способу - одночасне приготування відразу декількох яєць пашот. Вам знадобиться форма для випікання кексів. У кожне поглиблення влийте по столовій ложці води, а потім - яйце. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.

У мікрохвильовці

Візьміть кухоль або миску з глибоким дном, заповніть водою і додайте трохи оцту. Вбийте сире яйце, накрийте посуд і відправляйте в мікрохвильовку на максимальну потужність. Час приготування - хвилина.

В мультиварці

Влийте в мультиварку 1-2 склянки гарячої води, встановіть решітку і поставте на неї формочку з яйцем. В режимі «варіння на пару» під закритою кришкою яйце вариться до 2 хвилин, потім ще з відкритою кришкою пару хвилин.

Читай также: Почему яйца нельзя варить слишком долго

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний французьський сніданок та ділилися рецептом яєць Орсіні

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK