До Дня вишиванки: млинцевий торт "Вишиванка"

Пропонуємо приготувати до свята смачний пиріг із тонким ароматом ванілі, який поєднує аж три начинки: вишневу сирну і макову. І все це в оточенні смачних тонких млинців!

Адже у традиційній українській вишивці обов'язково використовуються три кольори: білий, чорний і червоний. Особливо красивими і цікавими вважаються вишивки, виконані білими нитками по білому полотну, що характерно для деяких областей України. Поєднанням трьох базових кольорів пиріг і зобов'язаний своїй назві.

Крім того, ви можете викласти млинці з начинками різних кольорів так, щоб створити свій неповторний візерунок, який буде радувати око в розрізі пирога.

Складові:

Для млинчиків:

  • 3 великих яйця;
  • 0,5 ч.л. солі;
  • 6 ст.л. цукру (без гірки);
  • 3 ст. молока (можна 2 ст. молока і 1 ст. води);
  • 10 ст. л. борошна (з гіркою як набереться).

Для начинки макової:

  • 3/4 ст. маку;
  • 2 ст.л. цукру з гіркою (дивіться за своїм смаком);
  • 1 жменя родзинок;
  • 1 ст.л. будь-якого кисло солодкого варення або повидла без кісточок.

Для начинки сирної:

  • 250 г сиру;
  • 2 ст.л. цукру з гіркою (дивіться за своїм смаком);
  • 1 невелике яйце;
  • ванілін за смаком

Для начинки вишневої

  • 350 г замороженої вишні без кісточок;
  • 5 ст.л. цукру з гіркою (дивіться за своїм смаком).

Сметанна заливка:

  • 2 яйця;
  • 3 ст.л. цукру з гіркою (дивіться за своїм смаком);
  • 4 ст.л. жирної густої сметани;
  • 1 ст.л. крохмалю;
  • ванілін за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Спечіть млинчики з наведених інгредієнтів або по своєму перевіреному рецепту. Їх має біть 20-25 штук.
  2. А тепер займемося начинками. Перша - вишнева. Вишню можна взяти вже готову, консервовану у власному соку, або з варення. Головне, щоб вона була без кісточок. Якщо вишня заморожена, то розморожуємо, засипаємо цукром. Ви можете регулювати його кількість на свій смак. Ставимо вишню на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Кип'ятимо хвилин п'ять, потім даємо охолонути вишні в сиропі і потім треба відкинути на друшлак. Дати сиропу повністю стекти.
  3. Для макової начинки мак запарюємо окропом мінімум на півгодини. Потім зливаємо воду і подрібнюємо мак з цукром, варенням і промитим запареним родзинками за допомогою блендера або м'ясорубки.
  4. З сирною начинкою взагалі все просто: розтираємо сир з цукром, ваніліном і яйцем до однорідної маси.
  5. Залишилося приготувати сметанним заливку, яка буде скріплювати наш пиріг в єдине ціле і не дасть розвалитися на окремі шматочки. Для цього яйця збиваємо вінчиком з цукром і ваніліном, додаємо сметану, крохмаль і ретельно перемішуємо до повної однорідності суміші.
  6. Тепер приступаємо безпосередньо до формуванню пирога. Високу прямокутну форму для випічки кексів щедро змащуємо маслом і вистилаємо внахлест млинцями так, щоб їх краї звисали. 
  7. На дно форми виливаємо трохи сметанному заливки (приблизно 3 ст.л.).
  8. Приступаємо до формуванню налисників. На край млинчика викладаємо начинку і загортаємо його рулетиком, підгинаючи всередину краю. Нам знадобитися по 6 млинців з кожної начинкою. Так і розраховуйте.
  9. Викладаємо наші млинчики по два з однаковою начинкою в ряд. Заздалегідь продумайте схему розміщення млинчиків з різними кольорами начинок, щоб отримати гарний візерунок при розрізанні пирога. Каждий шар млинчиків заливаємо сметаною заливкою. Приблизно по 4 ст.л. на кожен шар. Таким чином формуємо ще два шари, не забуваючи чергувати кольору начинок.
  10. Кожен шар млинчиків заливаємо сметаною заливкою. Приблизно по 4 ст.л. на кожен шар. Таким чином формуємо ще два шари, не забуваючи чергувати кольору начинок.
  11. Останній шар млинчиків змащуємо начинкою і накриваємо млинцями. Змащуємо заливкою, що залишилася, верх пирога і відправляємо його в розігріту до 160 градусів духовку на 40-45 хвилин. Верхушка пирога повиненна злегка зарум'янитися. Даємо пирогу охолонути у формі і виймаємо його вже холодним!

Смачного!

Читай также: Украинка создает съедобные картины, которые охотнее "едят" за рубежом, чем на родине

Джерело: edimdoma.ru

Нагадаємо, раніше ми розповідали що варто знати про українські вареники, а також, що іноземці думають про український борщ

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK