Яблучний Спас: пиріг "Чайна троянда"

Один з цікавих рецептів яблучного пирога - пиріг "Чайна троянда". Завдяки незвичайній розкладці яблук і тіста пиріг виходить святково ошатним і прикрасить будь-який стіл. Уже готовий десерт має непередаваний яблучний аромат і сподобається всім! До чаю - ідеально!

Складові:

  • Борошно пшеничне - 270 г
  • Дріжджі (сухі швидкодіючі) - 7 г
  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 60 г
  • Молоко (кімнатної температури) - 120 мл
  • Цукор - 4 ч. Л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яблуко (великі) - 2 шт

Спосіб приготування:

  1. У стаканчику змішайте 25 мл молока, дріжджі і 1 ч. л. цукру.
  2. Залиште на 5-7 хвилин до утворення пінної "шапочки".
  3. У миску просійте борошно, додайте вершкове масло шматочками, дріжджову суміш, решту молока і цукор, щіпку солі. Замісити тісто.
  4. Зберіть в кулю і накрийте миску плівкою (або рушником).
  5. Приберіть в тихе спокійне місце на 1-1,5 години до збільшення тесту в обсязі вдвічі. Тісто, що підійшло, викладіть на робочу поверхню, розділіть на дві частини.
  6. Кожну частину розкатайте в прямокутник і наріжте з нього смужки шириною приблизно 1,5-2 см.

7. Яблука очистіть від шкірки, видаліть з них насіння і наріжте тонкими часточками. Форму для випічки (22 см діаметром) викладіть пекарським папером.

8. За бортику форми викладіть смужку тесту. На неї "укладіть" часточки яблук.

Читай также: Что делают с организмом 2 яблока, съеденные за день

9. І так - до заповнення форми. Духовку розігрійте до 180-190 градусів. Поки розігрівається духовка, дайте пирога ще постояти хвилин 15, а потім змастіть його зверху вершками (або жовтком з молоком) і присипте цукром (за бажанням). Випікайте пиріг в гарячій духовці 35-45 хвилин.

10. Готовий пиріг остудіть і перекладіть на блюдо сервіровки. За бажанням, перед подачею присипте трохи цукровою пудрою.

Смачного!

Читай также: Почему яблоки не тонут в воде и еще 12 удивительных фактов о яблоках

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка частина яблука за думкою вчених найсмачніша, а також ділилися рецептом смачних яблучних сирників

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK