Один з цікавих рецептів яблучного пирога - пиріг "Чайна троянда". Завдяки незвичайній розкладці яблук і тіста пиріг виходить святково ошатним і прикрасить будь-який стіл. Уже готовий десерт має непередаваний яблучний аромат і сподобається всім! До чаю - ідеально!
Яблучний Спас відзначають 19 серпня. За народними прикметами, він наближає настання осені - нема на календарі, а по погоді: ночі після цього дня стають прохолодніше.
Складові:
- Борошно пшеничне - 270 г
- Дріжджі (сухі швидкодіючі) - 7 г
- Масло вершкове (кімнатної температури) - 60 г
- Молоко (кімнатної температури) - 120 мл
- Цукор - 4 ч. Л.
- Сіль - 1 щіпка
- Яблуко (великі) - 2 шт
Спосіб приготування:
- У стаканчику змішайте 25 мл молока, дріжджі і 1 ч. л. цукру.
- Залиште на 5-7 хвилин до утворення пінної "шапочки".
- У миску просійте борошно, додайте вершкове масло шматочками, дріжджову суміш, решту молока і цукор, щіпку солі. Замісити тісто.
- Зберіть в кулю і накрийте миску плівкою (або рушником).
- Приберіть в тихе спокійне місце на 1-1,5 години до збільшення тесту в обсязі вдвічі. Тісто, що підійшло, викладіть на робочу поверхню, розділіть на дві частини.
- Кожну частину розкатайте в прямокутник і наріжте з нього смужки шириною приблизно 1,5-2 см.
7. Яблука очистіть від шкірки, видаліть з них насіння і наріжте тонкими часточками. Форму для випічки (22 см діаметром) викладіть пекарським папером.
8. За бортику форми викладіть смужку тесту. На неї "укладіть" часточки яблук.
Читай также: Что делают с организмом 2 яблока, съеденные за день
9. І так - до заповнення форми. Духовку розігрійте до 180-190 градусів. Поки розігрівається духовка, дайте пирога ще постояти хвилин 15, а потім змастіть його зверху вершками (або жовтком з молоком) і присипте цукром (за бажанням). Випікайте пиріг в гарячій духовці 35-45 хвилин.
10. Готовий пиріг остудіть і перекладіть на блюдо сервіровки. За бажанням, перед подачею присипте трохи цукровою пудрою.
Смачного!
Читай также: Почему яблоки не тонут в воде и еще 12 удивительных фактов о них
Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка частина яблука за думкою вчених найсмачніша, а також ділилися рецептом смачних яблучних сирників.