Що приготувати на сніданок: яйця Бенедикт

Фото: www.istockphoto.com 

Яйця Бенедикт - блюдо, яке асоціюється зі сніданком у доброї половини світу. Воно являє собою бутерброд з двох половинок англійського кексу з яйцями пашот, шинкою або беконом і голландським соусом.

Є дві версії виникнення цієї страви. Згідно з першою, в далекому 1894 році році брокер Лемюель Бенедикт забрів в готель Уолдорф-Асторія, сподіваючись знайти ліки від ранкового похмілля, і замовив «тости з маслом, вареними яйцями, беконом і голландським соусом». Метрдотель ресторану оцінив цікавий рецепт і включив його в меню.

За іншою версією, яйця Бенедикт придумав шеф-кухар ресторану Delmonico's в Нью-Йорку для містера і місіс Бенедикт, його частих відвідувачів. Одного разу містер Бенедикт сказав метрдотелю: «Не могли б ви запропонувати нам що-небудь новеньке?». І отримав варені яйця на тості з тонким скибочкою шинки, голландським соусом і трюфелями зверху.

Незважаючи на різні версії походження, готувати яйця Бенедикт слід за суворим рецептом.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце - 4 шт.
  • Яєчний жовток - 2 шт.
  • Булочка для гамбургерів - 2 шт.
  • Бекон.- 4 шт.
  • Вода.- 50 мл.
  • Лимонний сік. - 50 мл.
  • Сіль - 1 гр.
  • Перець чорний мелений -1 гр.
  • Винний оцет - 1,5 ст.л.

Спосіб приготування:

1. У каструлі закип'ятити воду (не менше 1 л.), Додати сіль і винний оцет. Вінчиком утворити водяну воронку, і акуратно ввести в середину попередньо розбите яйце. Акуратно віночком зупиняти обертання води, щоб яйце не розтеклося. Варити на повільному вогні 2 хвилини. Акуратно дістати готове яйце пашот шумівкою і перекласти в ємність з холодною водою, щоб воно зчепилося. Вийняти яйце з води, обрізати нерівні краї яйця. Промокнути зайву вологу паперовим рушником. І так чотири рази - з чотирма яйцями.

2. Тонкі слайси бекону обсмажити (без додавання олії) на розпеченій сковороді, до утворення золотистої скоринки. Зняти з вогню, бекон промокнути паперовим рушником від зайвого жиру.

3. Готуємо голандський соус. Жовтки помістити в невелику залізну мисочку, поставити її на водяну баню. Віночком збити жовтки і постійно помішуючи їх, тримаючи на паровій бані, ввести 50 мл. води і 50 мл лимонного соку. Коли жовтки почнуть густіти, не перестаючи перемішувати їх, знімаємо мисочку з водяної бані, додаємо сіль і перець за смаком. Ретельно перемішуємо, відставляємо в сторону.

4. Булочки для гамбургерів розрізаємо на 2 частини кожну. І підрум'янюємо на сковороді (без додавання олії) з обох сторін кожну з половинок.

Читай также: Як запекти авокадо з яйцями - рецепт Єгора Гордєєва

5. Збірка: на половинку булочки кладеться бекон, потім яйце пашот, потім голландський соус. І насолоджуємося неймовірним смаком страви!

Смачного!


Давайте  дружити! Ось наш ФейсбукPinterestТелеграм. Додавайтеся в друзі!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK