Фото: www.istockphoto.com
Нас, сучасних, яким доступні будь-які ласощі, вже так важко чимось здивувати. Але у наших предків є рецепт, вартий ознайомлення з ним. Це Гамула - хрустке печиво з яблучного пюре з невеликою кількістю борошна. Найпростіщий десерт, смачний и простий в приготуванні.
Інгредієнти:
- яблука кисло-солодкі - 5 шт;
- борошно пшеничне - 70 г;
- яйце куряче - 1 шт;
- розпушувач - 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Поставте яблука в духовку на 30 хвилин, щоб вони стали м'якими, потім дайте їм півгодини охолонути.
- Після цього зніміть з них шкірку і викиньте, а м'якоть залиште. Додайте до неї борошно, яйце і трохи розпушувача.
- Перемішайте і сформуйте з цієї маси коржі, викладіть на пергамент і запікайте при температурі 180 градусів 10-15 хвилин до рум'яної скоринки. Можна виложити ложкою, тобі печиво вийде круглим. Також можна додати трохи маку.
- Вісля випічення дайте коржам трохи остигнути на розріжте на квадрати.
Вийде неймовірно смачне хрустке печиво з дуже ніжною начинкою, яке безперечно варто спробувати.
Смачного!