Старовинні рецепти української кухні: "Багата" каша

Про здорове харчування не замислюється хіба що тільки лінивий і тому зараз каші знову в тренді. І нехай наші бабусі і слів таких не знали як «тренд», але каші вони вміли готувати різні - як гарнір і такі, щоб самодостатні, приготовані, як то кажуть «по-багатому».

Рецептом такої «багатої» каші ми і ділимося з вами. Свою назву блюдо отримало за шикарний набір інгредієнтів і смак, який витримає критику вимогливих гурманів.

Інгредієнти: 

  • Перлова крупа - 300 м
  • Лук - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Гриби (відварені) - 200 г.
  • Лісові горіхи (фундук) - 100 г.
  • Насіння гарбуза - 3 ст.л.
  • Рослинна олія - ​​для заправки
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Наріжте цибулю кільцями, моркву - соломкою.
  2. На дно гусятниці налийте 60 г рослинного масла, укладіть цибулю і моркву, тушкуйте 10 хвилин під кришкою.
  3. Потім викладіть зверху шар перлової крупи, горіхи та насіння, а потім знову шар перлової крупи. Обережно залийте водою трохи вище рівня крупи, посоліть, закрийте кришкою і поставте варитися на 1.5 години.
  4. За 15 хвилин до готовності додайте нарізані відварені гриби (якщо вони дрібні, їх можна не нарізати), розмішайте, доваріть кашу, а потім зніміть з вогню і залиште потомитися на 15 хвилин.
  5. Після цього заправте рослинним маслом по смаку.

Читай также: День незалежності України: що подати на святковий стіл

Кулінарні поради

  • Якщо ви додасте в кашу трохи сушених білих грибів, це додасть їй неповторний аромат.
  • «Багата» каша може бути і солодкою. У цьому випадку замість грибів використовуйте суміш будь-яких сухофруктів, а також збільште кількість горіхів і насіння.

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK