Про здорове харчування не замислюється хіба що тільки лінивий і тому зараз каші знову в тренді. І нехай наші бабусі і слів таких не знали як «тренд», але каші вони вміли готувати різні - як гарнір і такі, щоб самодостатні, приготовані, як то кажуть «по-багатому».
Рецептом такої «багатої» каші ми і ділимося з вами. Свою назву блюдо отримало за шикарний набір інгредієнтів і смак, який витримає критику вимогливих гурманів.
Інгредієнти:
- Перлова крупа - 300 м
- Лук - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Гриби (відварені) - 200 г.
- Лісові горіхи (фундук) - 100 г.
- Насіння гарбуза - 3 ст.л.
- Рослинна олія - для заправки
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте цибулю кільцями, моркву - соломкою.
- На дно гусятниці налийте 60 г рослинного масла, укладіть цибулю і моркву, тушкуйте 10 хвилин під кришкою.
- Потім викладіть зверху шар перлової крупи, горіхи та насіння, а потім знову шар перлової крупи. Обережно залийте водою трохи вище рівня крупи, посоліть, закрийте кришкою і поставте варитися на 1.5 години.
- За 15 хвилин до готовності додайте нарізані відварені гриби (якщо вони дрібні, їх можна не нарізати), розмішайте, доваріть кашу, а потім зніміть з вогню і залиште потомитися на 15 хвилин.
- Після цього заправте рослинним маслом по смаку.
Читай также: День незалежності України: що подати на святковий стіл
Кулінарні поради
- Якщо ви додасте в кашу трохи сушених білих грибів, це додасть їй неповторний аромат.
- «Багата» каша може бути і солодкою. У цьому випадку замість грибів використовуйте суміш будь-яких сухофруктів, а також збільште кількість горіхів і насіння.
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ