Пампушки з борщем - класика української кухні. Це дуже смачно і нікого не залишить байдужим. Що ж може бути смачніше пампушок, приготованих власними руками, тим більше, що це зовсім просто. Записуйте рецепт!
Вам знадобиться:
- 300 грам борошна,
- склянка молока,
- 10 грам сухих дріжджів,
- 1 столова ложку рослинної олії,
- 1 столова ложку цукру,
- пів чайної ложки солі
- яйце.
Як приготувати пампушки:
- Підігрійте молоко і розведіть в ньому дріжджі, додайте сіль, масло і цукор. Дайте опарі підійти.
- Замісити тісто - в миску всипте борошно, додайте опару і вимішайте. Сформуйте в кулю і поставте в тепле місце, щоб тісто піднялося.
- Після 2 підняттів розімніть його, сформуйте кульки і викладіть на деко. Дайте ще раз дайте пампушкам підійти і лише потім змастіть яйцем і поставте в розігріту до 170 градусів духовку на півгодини.
Подавайте пампушки до борщу, а також до гарячих страв.
Це цікаво!
Читай также: Код нації: як виглядає улюблений борщ різних знаків Зодіаку
За старих часів робили ледачі пампушки, не вдаючись до випічки. А просто брали звичайний хліб, розламували на шматочки, викладали в миску і поливали часниковим соусом (вода, рослинна олія, подрібнений часник). Такі пампушки їли як з борщем, так і просто як окрему страву.
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ