Старовинні рецепти української кухні: Гартаначка

Обід на природі це не тільки смажене м'ясо, а й смачний гарнір. Найситніший - у вигляді каші. Кажуть, що смак каші, приготовленої на свіжому повітрі, запам'ятовується назавжди. Варто перевірити!

Поділимося з вами рецептом каші, яка популярна на Чернігівщині. Вона називається "Гартаначка", ця назва означає, що страва готується "гуртом" або "на гурт", тобто вже в назві каші закладено те, що їсти її потрібно в дружній компанії.

До речі, приготувати Гартаначку на звичайній кухні не вийде, це буде вже що завгодно, але не Гартаначка. Тому що в оригінальному рецепті ця каша готується виключно на багатті. Ще унікальність страви в тому, що вона відмінно замінює і основне блюдо, і гарнір, адже до складу цієї каші входить м'ясо і навіть картопля - ось таке цікаве блюдо!

Інгредієнти:

  • М'ясо - 400 г
  • Вода - 3 л
  • Картопля - 2 кг
  • Пшоно - 200 г
  • Лук - 4 шт.
  • Яйце - 4 шт.
  • Зелень - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова - за смаком

Читай также: 7 каш з максимальною користю

Спосіб приготування:

  1. Налийте в казанок воду. Тим часом дрібними шматочками наріжте м'ясо. Коли вода закипить додайте м'ясо. Не доводячи до кипіння, додайте нарізану картоплю.
  2. Через 20 хвилин додайте пшоно і посоліть.
  3. Коли все зваритися - злийте воду в окрему каструлю. Картопля розімніть, додайте смажену цибулю, зелень і яйця.
  4. Все добре перемішайте. Гартаначка готова!

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK