Обід на природі це не тільки смажене м'ясо, а й смачний гарнір. Найситніший - у вигляді каші. Кажуть, що смак каші, приготовленої на свіжому повітрі, запам'ятовується назавжди. Варто перевірити!
Поділимося з вами рецептом каші, яка популярна на Чернігівщині. Вона називається "Гартаначка", ця назва означає, що страва готується "гуртом" або "на гурт", тобто вже в назві каші закладено те, що їсти її потрібно в дружній компанії.
До речі, приготувати Гартаначку на звичайній кухні не вийде, це буде вже що завгодно, але не Гартаначка. Тому що в оригінальному рецепті ця каша готується виключно на багатті. Ще унікальність страви в тому, що вона відмінно замінює і основне блюдо, і гарнір, адже до складу цієї каші входить м'ясо і навіть картопля - ось таке цікаве блюдо!
Інгредієнти:
- М'ясо - 400 г
- Вода - 3 л
- Картопля - 2 кг
- Пшоно - 200 г
- Лук - 4 шт.
- Яйце - 4 шт.
- Зелень - за смаком
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова - за смаком
Читай также: 7 каш з максимальною користю
Спосіб приготування:
- Налийте в казанок воду. Тим часом дрібними шматочками наріжте м'ясо. Коли вода закипить додайте м'ясо. Не доводячи до кипіння, додайте нарізану картоплю.
- Через 20 хвилин додайте пшоно і посоліть.
- Коли все зваритися - злийте воду в окрему каструлю. Картопля розімніть, додайте смажену цибулю, зелень і яйця.
- Все добре перемішайте. Гартаначка готова!
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ