Варити не треба: правильний рецепт узвару

Фото: www.istockphoto.com

Узвар неймовірно корисний, містить у собі масу вітамінів і дуже смачний. І на різдвяному столі це головний напій.

А чи всі знають, як правильно його готувати? 

Відмінність узвару від компоту в тому, що його не варять, а заварюють. І заварюють висушені фрукти та ягоди, в яких залишилися всі корисні речовини, саме тому у узварі є всі корисні для нас вітаміни.

Зазвичай узвар готують із висушених яблук, груш, слив, абрикос та родзинок, але цей список можна розширювати та розширювати. Оскільки самі по собі солодкі фрукти, зовсім необов'язково додавати у узвар цукор, але за своїм смаком ви можете додати цукор або мед.

Як приготувати узвар

  1. Щоб приготувати правильний узвар, залийте сухофрукти теплою водою, дайте їм постояти трохи, злийте воду і ретельно промийте під проточною водою.
  2. Перекладіть фрукти в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння та відключіть.
  3. Залиште узвар настоятися 5-8 годин.

Читай также: Різдвяні рецепти України: ТОП-5 смачної випічки

Найкорисніший та найінтенсивніший за смаком узвар ви отримаєте наступного дня після приготування.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK