Фото: https://www.mojegotowanie.pl
Полуничний лікер – напій, який асоціюється з літом. Це пояснюється чудовим солодким смаком полуниці, що є його основою. Він неймовірно солодкий і вершковий, вартий приготування!
Складові:
- 500 грам полуниць
- сік 1 лимона
- 10 грамів коричневого цукру
- чайна ложка ванільної пасти або 2 палички ванілі
- 400 мл горілки
- 150 мл рідких вершків
Спосіб приготування:
- Помиту полуницю, що вже очишена від плодоніжок наріжте в глибоку миску.
- Додайте лимонний сік, цукор і ванільну пасту, дуже ретельно перемішайте – отриману кашку можна протерти через дрібне сито, щоб позбутися від насіння полуниці.
- Залити горілкою і вершками, перемішати і розлити в пляшки.
- Випити лікер можна відразу, але краще, якщо він відстоїть кілька днів. Перед заливкою його необхідно ретельно струсити, він має природну схильність до розшаровування.
Як подавати
Рекомендуємо з кубиками льоду, листям меліси та лимонною цедрою.
Читай также: Нумо їсти полуницю: 7 переваг для шкіри
Якщо ви вирішили скуштувати чистий полуничний лікер, охолодіть його до 10 градусів і пийте з келихів маленькими ковтками. Охолодити напій можна кубиками льоду або замороженими ягодами.
Смачного!