Смажене морозиво: рецепт приготування в домашніх умовах

Фото: www.istockphoto.com

Вважається, що батьківщиною смаженого морозива є Франція. Хоча не менш популярна і версія, за якою вперше такий десерт з'явився у США. Ще за президентства Томаса Джефферсона в 1789 році хтось після обіду в Білому домі залишив відгук про найсмачніше морозиво в хрусткому тісті.

Перед смаженням морозива його заморожують при гранично низьких температурах, потім його обволікають пластівцями з яєчним жовтком. Як приготувати цей десерт?

Смажене морозиво по-азіатськи

Складові:

  • морозиво – 500 грам
  • борошно - склянка
  • яйце – 1 штука
  • холодна вода – склянка
  • сода – чайна ложка
  • ванільний екстракт – чайна ложка
  • олія для смаження.

Фото: www.istockphoto.com

Читай также: Десерт дня: морозиво зі згущеним молоком

Приготування:

  1. Застеліть пергаментом тацю, викладіть на нього кульки морозива і заберіть у холодильник на годину.
  2. Просійте борошно та соду, додайте яйце і збийте.
  3. Додайте воду, екстракт ванілі та вимісіть тісто.
  4. Тісто помістіть у миску, наповнену льодом.
  5. Розігрійте масло у фритюрниці або каструлі з товстим дном.
  6. Кульки морозива опускайте в кляр і швидко обсмажуйте в киплячому маслі до золотистого кольору.
  7. Викладайте кульки на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
  8. Обвалюйте кульки в цукровій пудрі і одразу подавайте.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK