Фото: www.istockphoto.com
Вважається, що батьківщиною смаженого морозива є Франція. Хоча не менш популярна і версія, за якою вперше такий десерт з'явився у США. Ще за президентства Томаса Джефферсона в 1789 році хтось після обіду в Білому домі залишив відгук про найсмачніше морозиво в хрусткому тісті.
Перед смаженням морозива його заморожують при гранично низьких температурах, потім його обволікають пластівцями з яєчним жовтком. Як приготувати цей десерт?
Смажене морозиво по-азіатськи
Складові:
- морозиво – 500 грам
- борошно - склянка
- яйце – 1 штука
- холодна вода – склянка
- сода – чайна ложка
- ванільний екстракт – чайна ложка
- олія для смаження.
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Десерт дня: морозиво зі згущеним молоком
Приготування:
- Застеліть пергаментом тацю, викладіть на нього кульки морозива і заберіть у холодильник на годину.
- Просійте борошно та соду, додайте яйце і збийте.
- Додайте воду, екстракт ванілі та вимісіть тісто.
- Тісто помістіть у миску, наповнену льодом.
- Розігрійте масло у фритюрниці або каструлі з товстим дном.
- Кульки морозива опускайте в кляр і швидко обсмажуйте в киплячому маслі до золотистого кольору.
- Викладайте кульки на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
- Обвалюйте кульки в цукровій пудрі і одразу подавайте.
Смачного!