Фото: www.istockphoto.com
Випічка, про яку піде мова, називається Träubleskuchen. З німецького Träuble перекладається як "смородина" і в класичному рецепті "Швабський" пиріг готується саме зі смородиною. Однак, є і його зимовий варіант - з копченою грудинкою.
Швидко і смачно, ситно, але не жирно - такий рецепт зимового швабського пирога. Незважаючи на те, що з начинки в ньому тільки свиняча копчена грудинка, пиріг виходить нежирним, але дуже апетитним і не важким для шлунка.
Читай также: Гости на пороге: как приготовить "Сосисочный" пирог
Складові:
- Борошно - 190 гр.
- Грудинка - 200 гр.
- Молоко - 120 мл
- Яйце - 1 шт.
- Масло вершкове - 30 гр.
- Зіра - 1 ст. ложка
- Сіль велика - 1 ст. ложка
- Дріжджі сухі - 8-10 гр.
- Цукор - 1 щіпка.
Спосіб приготування:
- Бажано, щоб всі вони були кімнатної температури. Приготуйте опару. Для цього просійте всю муку в миску. У центрі зробіть лунку і в середину складіть дріжджі і цукор.
- Залийте їх теплим молоком і акуратно розмішайте його з невеликою кількістю борошна. Дайте опарі постояти 15-20 хвилин в теплому місці. За цей час вона підніметься і спіниться.
- Додайте в тісто трохи солі. Влийте розтоплене і охолоджене вершкове масло. Вбийте одне невелике куряче яйце. Ретельно замісити руками м'яке тісто.
- Потім викладіть його на килимок і остаточно надайте потрібну структуру. Воно легко піддається ліпленню, але якщо злегка липне до рук, підмішати трохи борошна.
- Розкачайте тісто під розмір форми 26 см. Якщо у вас форма менше, сміливо ділите тісто на 2 частини. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть в неї тісто. Найкраще випікати виріб в спеціальній низькою формі для пирогів.
- Копчену грудинку наріжте тонкими пластинами однакової товщини. Не поспішайте обрізати свинячу шкурку, вона при запіканні дуже апетитно хрумтить. Розкладіть грудинку по всьому пирогу.
- Приправте пиріг щедрою ложкою зіри. Також посипте м'ясо крупною сіллю.
- Залиште форму із заготівлею для підходу на 20 хвилин. Випікайте швабський пиріг близько 25 хвилин при 200 С. Після дайте йому злегка охолонути і подавайте.
Смачного
Читай также: Пирог зимний, сытный самый: ТОП-5 рецептов от Food&mood
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з фаршем "Кручений пельменник" та ділилися рецептом цибулевого пирога від Валентини Хамайко.
Давайте дружить! Вот наш Телеграм! ;)