Рецепт сирно-макової паски "Апельсинове чудо" (без цукру)

Фото: www.istockphoto.com 

Великдень - славне світле свято, і головне пригощання столу - сирна паска, що символізує гроб Ісуса - має передавати дух цього дня.

Рецепти, поради та корисну інформацію до Великодня ми зібрали ТУТ. Заходьте!

Пропонуємо вам рецепт паски, що відмінно справляється з цим завданням. Сирно-макова паска з апельсиновими цукатами, апельсиновим джемом і прикрашена апельсиновими часточками, ошатна і дуже, до речі, підходить для святкового застілля.

Інгредієнти:  

  • Сир 5-9% - 450 г;
  • Сметана 20-30% - 150 г;
  • Вершкове масло - 100 г;
  • Джем апельсиновий - 250 мл;
  • Цукати апельсинові - 50 г;
  • Мак - 2-3 ст.л .;
  • Апельсин - 1 шт. (для прикраси).

Спосіб приготування:

  1. Мак необхідно запарити в окропі і залишити на 15-20 хвилин. Коли мак розпариться, зайву воду зливаємо і товчемо макові насіння будь-яким способом (дерев'яним товкачем в ступці, блендером, через м'ясорубку).
  2. Потім змішуємо сир і сметану.
  3. Слідом кладемо м'яке вершкове масло, яке необхідно викласти з холодильника хоча б за 3-5 годин до приготування.
  4. В якості додаткового апельсинового ароматизатора використовуємо натуральні апельсинові цукати, подрібнені в чаші блендера. Якщо таких у вас немає, можна просто скористатися ваніліном.
  5. Додаємо апельсиновий джем. В стаціонарному блендері збиваємо і подрібнюємо всі продукти. Має бути однорідна і густа сирна маса без грудок.
  6. Прийшла черга макового насіння, кладемо їх в миску і продовжуємо перемішування. Коли мак розподілиться по сирної маси досить рівномірно, перемішування зупиняємо. 
  7. Спробуйте сирну масу на солодкість, при необхідності додати ще джем.
  8. Підготуйте форму-пасочницу, скріпіть всі чотири елементи так, щоб на зовнішніх сторонах були опуклі візерунки. Переверніть вузьким кінцем вниз, встановіть на тарілку з бортиками. Усередині формочку необхідно застелити відрізом марлі, який злегка зволожується чистою водою. Намагайтеся застелити бічні грані піраміди без великих складок і заломів, щоб напис «ХВ» і малюнок хреста вийшли якомога чіткіше.
  9. Всю сирну масу перекладаємо акуратно в форму. Накриваємо краями марлі і ставимо якусь підставку (прямокутну або круглу), на яку необхідно буде поставити вантаж (наприклад порожній глечик). Поступово, у міру витікання сироватки і рідини, сир буде ущільнюватися і через 1-2 год глечик можна буде наповнити водою наполовину. Ще через кілька годин заповнюємо глечик водою повністю і ставимо сирну паску в холодильник (12-24 год).
  10. Періодично перевіряємо витеклу сироваткй і зливаємо її, щоб нижній край пасхи не перезволожувався.
  11. Після того як сирна паска відстоїться, знімаємо вантаж, марлю розгортаємо. Зверху кладемо широке блюдо і перевертаємо разом з формочкою. Знімаємо форму і прибираємо марлю. 
  12. Прикрашаємо паску часточками апельсина і насінням маку і подаємо до святкового столу. 

Читай также: Необычная паска: ТОП-5 рецептов от Food&mood

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK